Matematik

find stamfunktionerne

10. september 2006 af Stinnie (Slettet)
hejsa. jeg har problemer med følgende opgave:

bestem de to stamfunktioner til f hvis grafer har førsteaksen som tangent.

f(x)=1 - 2cosx

håber nogen vil hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2006 af iB (Slettet)

Start med at finde den ubestemte stamfunktion. For at finde de to efterspurgte bestemte stamfunktioner, skal du bestemme integrationskonstanten c, så at betingelserne er opfyldt (Husk at int(f(x))dx=F(x)+c) Tænk fx lidt over, hvad det betyder når F'(x)=f(x)=0.

Svar #2
10. september 2006 af Stinnie (Slettet)

F(x)=x + 2sinx + k

hvordan gør man så? vi er nemlig kun lige begyndt på dette emne, så jeg er ikke særlig skarp..

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2006 af ibibib (Slettet)

Der er en fortegnsfejl i F.

Følg derefter rådet i #1.

Svar #4
10. september 2006 af Stinnie (Slettet)

okay mange tak.

lige et spørgsmål mere:

jeg har fået den ene x-værdi til at give 0,685.. men hvordan finder jeg den anden?

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2006 af ibibib (Slettet)

Du skal løse ligningen
f(x) = 0
1-2cosx = 0

Svar #6
10. september 2006 af Stinnie (Slettet)

det ved jeg godt.. men har fundet en x-værdi nu. skal der ikke fremkomme to, for at jeg kan bestemme to stamfunktioner?

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. september 2006 af ibibib (Slettet)

1-2cosx = 0
1 = 2cosx
1/2 = cosx
1,047 = x

Den anden løsning er
x = 2·pi-1,047 = 5,2360

Svar #8
10. september 2006 af Stinnie (Slettet)

ja, den første x-værdi er jeg også kommet frem til, men når x skal ligge i intervallet ]-pi;pi[ kan den sidste vel ikk bruges?

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. september 2006 af ibibib (Slettet)

Nej, men det står der jo ikke noget om...

Svar #10
10. september 2006 af Stinnie (Slettet)

det har jeg glemt at oplyse, men det står der i opgaveformuleringen..

Brugbart svar (0)

Svar #11
10. september 2006 af ibibib (Slettet)

OK, men så kan du benytte x=-1,047.

Svar #12
10. september 2006 af Stinnie (Slettet)

okay.. men det giver så den samme konstant bar med et minus foran.. kan det være det rigtige svar?

Brugbart svar (0)

Svar #13
10. september 2006 af ibibib (Slettet)

Det er de rigtige tal, i det interval som opgaven kræver.

Svar #14
10. september 2006 af Stinnie (Slettet)

okay.. mange tak for hjælpen :D

Skriv et svar til: find stamfunktionerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.