Fysik
ENERGI, Batman
12. september 2006 af
Casper2 (Slettet)
Jeg sidder nu med en opgave. Jeg har prøvet og prøvet på at løse den, men jeg mangler altid et eller andet. Så det ville være virkelig skønt hvis du kunne hjælpe, så jeg kan få en fornemmelse af hvordan det skal gøres. opgaverne med forklar har jeg mest svært ved.
Opgave 1)
En BR-udgave af Batman med massen 680 g fastgøres til en fjeder, der er sat i loftet. Når Batman hænger stille er fjederen forlænget 15,3 cm.
NÅR BATMAN SHÆNGER STILLE:
a) DEr virker to kræfter på Batman. Hvilke:
jeg vil mene fjeder- og trækkraft.
b) hvilke af disse kræfter er størst. eller er de lige store?
det aner jeg faktisk ikke, det ville være dejligt med et uddybbende svar.
c) fjederkonstanten?
d) Batmans beliggenhedsenergi i tyngdefeltet kaldes som sædvanlig E_pot(=m*g*h). Nulniveauet for E_pot vælges til at være i Batmans hvilestilling.
neregn E_pot, E_kin og E_fjeder og endvidere summen.
BATMNAS TRÆKKES NU YDERLIGERE 9,4 cm NED, HVOR HAN FORELØBIGT FASTHOLDES.
e) Beregn E_pot, E_kin og E_fjeder. Beregn endvidere summen.
f) forklar hvorfor man umiddelbart måske kunne tro, at summen i d) og i e) var ens. Forklar, hvorfor de ikke er det.
På forhånd tak
Opgave 1)
En BR-udgave af Batman med massen 680 g fastgøres til en fjeder, der er sat i loftet. Når Batman hænger stille er fjederen forlænget 15,3 cm.
NÅR BATMAN SHÆNGER STILLE:
a) DEr virker to kræfter på Batman. Hvilke:
jeg vil mene fjeder- og trækkraft.
b) hvilke af disse kræfter er størst. eller er de lige store?
det aner jeg faktisk ikke, det ville være dejligt med et uddybbende svar.
c) fjederkonstanten?
d) Batmans beliggenhedsenergi i tyngdefeltet kaldes som sædvanlig E_pot(=m*g*h). Nulniveauet for E_pot vælges til at være i Batmans hvilestilling.
neregn E_pot, E_kin og E_fjeder og endvidere summen.
BATMNAS TRÆKKES NU YDERLIGERE 9,4 cm NED, HVOR HAN FORELØBIGT FASTHOLDES.
e) Beregn E_pot, E_kin og E_fjeder. Beregn endvidere summen.
f) forklar hvorfor man umiddelbart måske kunne tro, at summen i d) og i e) var ens. Forklar, hvorfor de ikke er det.
På forhånd tak
Svar #2
12. september 2006 af Peden (Slettet)
a)Fjeder og tyngdekraft, men det var nok det du mente.
b)Siden han hænger stille må de være lige store.
c)Du kender formlen for fjederkraften, og du kender tyngdekraften. Regn selv videre.
d)De er alle lig nul i hvilestillingen, idet han ikke bevæger sig.
e)Regn selv.
f)Tænker over hvor nulpunktet er...
b)Siden han hænger stille må de være lige store.
c)Du kender formlen for fjederkraften, og du kender tyngdekraften. Regn selv videre.
d)De er alle lig nul i hvilestillingen, idet han ikke bevæger sig.
e)Regn selv.
f)Tænker over hvor nulpunktet er...
Svar #3
12. september 2006 af Casper2 (Slettet)
ok, så i c) må tyngdekraften på batman være lig fjederkraften.
F= m*g = 0,680kg * 9,82N/kg = 6,68N
k= F_fjeder /x = 6,68N/0,153 m=43,64N/m
right?
jeg forstår ikke dit svar i f?
F= m*g = 0,680kg * 9,82N/kg = 6,68N
k= F_fjeder /x = 6,68N/0,153 m=43,64N/m
right?
jeg forstår ikke dit svar i f?
Skriv et svar til: ENERGI, Batman
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
