Fysik
Hvilken hastighed opnår en lille metalkugle ved et frit fald?
14. september 2006 af
Magnemize (Slettet)
jeg har en fysik opgave som lyder:
Hvilken hastighed opnår en lille metalkugle ved et frit fald på s = 149 m? Vil
en bordtennisbold opnå samme hastighed?
jeg har problemer med begge opgaver
så lad os starte fra en ende af
hvordan skal jeg beregne farten når jeg kkun kender "faldelængden" burde jeg ikke i det mindste have metalkuglens vægt?
og til spørgsmål 2: det kan da ikke være rigtigt at en bortennisbold pånår samme hastighed som en metalkugle?
på forhånd tak!
Hvilken hastighed opnår en lille metalkugle ved et frit fald på s = 149 m? Vil
en bordtennisbold opnå samme hastighed?
jeg har problemer med begge opgaver
så lad os starte fra en ende af
hvordan skal jeg beregne farten når jeg kkun kender "faldelængden" burde jeg ikke i det mindste have metalkuglens vægt?
og til spørgsmål 2: det kan da ikke være rigtigt at en bortennisbold pånår samme hastighed som en metalkugle?
på forhånd tak!
Svar #1
14. september 2006 af vag (Slettet)
Det er en klassikker at mange tror, at vægten er en faktor ved frit fald. Men det er den ikke.
I vacuum opnår alle genstande den samme fart uafhængig af vægt og form, og når man beregner fysik "leger" man oftest, at tingene foregår i vacuum.
Brug tyngdeaccelerationen som er 9,82 m/s^2 (i Danmark) og indled dine beregninger.
I vacuum opnår alle genstande den samme fart uafhængig af vægt og form, og når man beregner fysik "leger" man oftest, at tingene foregår i vacuum.
Brug tyngdeaccelerationen som er 9,82 m/s^2 (i Danmark) og indled dine beregninger.
Svar #2
14. september 2006 af Stenalt (Slettet)
du ved at s=0,5at^2.. da du har s=149 m kan du finde t... og v=a*t... Hvor a naturligvis er g=9,82 m/s^2...
hvis man ikke medregner luftmodstand vil bordtennisbolden opnå samme luftmodstand...
hvis man ikke medregner luftmodstand vil bordtennisbolden opnå samme luftmodstand...
Skriv et svar til: Hvilken hastighed opnår en lille metalkugle ved et frit fald?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
