Matematik

Bilens bremselængde

17. september 2006 af Skovmyren (Slettet)
Hej...
håber nogle kan hjælpe mig med denne opgave.

Bremselængden for en bil med 30km/t = 4m. Det oplyses i teoriboger at bremselængden stiger 4 gange nå hastigheden fordobles, hvilket svarer til at bremselængden vokser proportionalt med kvadratet på hastigheden.

1. Fínd bremselængden ved 60km/t, 90km/t og 110 km/t

Påforhånd tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
1) Du skal selvfølgelig selv komme med et bud først -- det siger næsten sig selv.

2) Det giver ikke mening at skrive, at 30km/t = 4m. Skriv derimod at når bilens hastighed er 30km/h (brug h [= hour] i stedet for t [= ton]), så er dens bremselængde 4m.

Svar #2
17. september 2006 af Skovmyren (Slettet)

Okay men altså

ved 30km/h er bremselængden = 4m
ved 60 km/h må den jo så være 4*4m = 16m

men så ved jeg ikke med de andre?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2006 af Bozack (Slettet)

Du skal lave en funktion der viser bremselængden som funktion af hastigheden :)

Svar #4
17. september 2006 af Skovmyren (Slettet)

Ja men det er bare lige det at jeg ikke lige kan finde ud af at gøre det så hvis der nu var en som kunne gi mig nogle hints?

Skriv et svar til: Bilens bremselængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.