Matematik

Simpelt regnestykke

18. september 2006 af Hilano (Slettet)
HJÆLP!



Er der nogen chance for at


a/x = b/x <=> x^2 = ab ???



Og hvis der er - hvordan ser mellemregningerne så ud?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2006 af mathon

a/x = b/x <=> a=b for x forskellig fra 0.

Svar #2
18. september 2006 af Hilano (Slettet)

Hva?


Så det andet dur ikke, eller?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2006 af mathon

nej

Svar #4
18. september 2006 af Hilano (Slettet)

okay


Det er fordi jeg har et rektangel med siderne a og b.

Dette har jeg kvadreret om til et kvadrat med samme areal, med siden x.


Hvordan kan jeg så vise at det passer?

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2006 af mathon

rektanglets areal=ab
kvadratets areal x^2,
hvoraf
x^2=ab, hvoraf
|x|=sqr(ab)
men

IKKE a/x = b/x <=> x^2 = ab; denne biimplikationspil er FALSK!

Skriv et svar til: Simpelt regnestykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.