Matematik

kan det passe

19. september 2006 af figaro8 (Slettet)
.. at denne er korrekt? og hvis ikke please så forklar hvad fejen er.

13/2x = -15/2

x = -15/2:13/2

= -15/2*2/13 = -30/26 = -15/13

x = -15/13

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2006 af Niranje (Slettet)

du er vist gået lidt for hurtigt mellem de første to linjer. Her er mit bud:

13/2x=-15/2

13/(-15/2)=2x

26/-15=2x

-13/15=x

Svar #2
19. september 2006 af figaro8 (Slettet)

forstår helt.. 13/2x hænger jo sammen.

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2006 af dnadan (Slettet)

Hvis du ikk helt forstår det, så prøv at kigge på dette:

13/(2x) = -15/2 <=>
13*2=-15*2x <=>
26=-30x <=>
26/-30=x <=>
-13/15=x

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2006 af catchmer (Slettet)

Til Niranja:
hvor kommer 13/(-15/2) fra ?

Svar #5
19. september 2006 af figaro8 (Slettet)

hmm hvordan ved i lige det er 2 i skal gange, med, hvad nu hvis det havde været nogle andre tal?

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2006 af Niranje (Slettet)

#4

Jeg har byttet om på (-15/2) og 2x:

13/2x=(-15/2)

13=(-15/2)*2x

13/(-15/2)=2x

okay ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2006 af catchmer (Slettet)

jamen / er det ikk forstået som en brøk?
altså 13 andendele?
man kan da ikke skille en brøk ad?

Svar #8
19. september 2006 af figaro8 (Slettet)

ja ok så, men hvad siger i til den her:

0,42x = 1,26

har fundet ud af, at for at få x til at give 1, ganges det med, 2,38. ligeledes gøres det i 1,26 og det giver 3.

men hvordan jeg skal bruge det, vil jeg gerne vide??

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. september 2006 af Niranje (Slettet)

jo, i princippet ganger du med 2x på begge sider af lighedstegnet:

13*2x/2x=(-15/2)*2x

på venstre side går *2x og /2x så ud med hinanden, og man får:

13=(-15/2)*2x

Brugbart svar (0)

Svar #10
19. september 2006 af Niranje (Slettet)

x=1,26/0,42=3

Brugbart svar (0)

Svar #11
19. september 2006 af catchmer (Slettet)

0,42x = 1,26
jeg ville nu mene, at får at få x til at stå alene skal du dividere o,42x med 0,42.
Ligeledes gør du det på den anden side af lighedstegnet: 1,26:0,42
som så er
x = 3
dvs. det samme som du fik

Svar #12
19. september 2006 af figaro8 (Slettet)

ohh hehe man kan jo bare dividere..

Brugbart svar (0)

Svar #13
19. september 2006 af catchmer (Slettet)

øh ja???

Brugbart svar (0)

Svar #14
19. september 2006 af catchmer (Slettet)

du skal ikke prøve på at finde et tal som gange med 0,42x giver 1.
Du skal blot dividere (tallet)x med (tallet) altså 0,42x divideret med 0,42 for at få x

Svar #15
19. september 2006 af figaro8 (Slettet)

ja hehe og når man dividere 1,26 med 0,42 skal man huske at gøre det samme ved det tilbagestående 0,42x.. så det bliver neutraliseret..

Brugbart svar (0)

Svar #16
19. september 2006 af catchmer (Slettet)

ja self.
Du skal ALTID gøre det sammen på begge sider af lighedstegnet.

Skriv et svar til: kan det passe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.