Matematik

Find differentialkvotienter!

19. september 2006 af Trine17 (Slettet)
Hejsa..
Nogen der kan hjælpe mig med at finde differentialkvotienter for f'(-1), f'(0) og f'(2)når f(x)=x^3

Hvis der er nogen som kan hjælpe mig med at finde differentialkvotienten for f'(-1), så prøver jeg at udregne resten selv ;)

Skal bare lige se hvordan det skal gøres.. Og jeg skal lave det inde på Ti-interactive.. Så helst nogen som har kendskab til det også :)

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2006 af sigmund (Slettet)

Jeg har ikke kendskab til TI-Interactive. Dog kan jeg hjælpe dig med spørgsmålet.

Du har forskriften f(x) = x³, og du skal finde den afledte til nogen bestemte x-værdier.

Til at starte med differentierer du f(x), og får f'(x). Så sætter du de forskellie x-værdier ind i den fundne forskrifter.

Du ved vel, hvordan du skal differentiere f(x)?

Svar #2
19. september 2006 af Trine17 (Slettet)

jamen skal man ikke bare bruge denne her formel:

f(x)-f(x_0)
-----------
x-x_0

Svar #3
19. september 2006 af Trine17 (Slettet)

ved at differentiere f(x) får jeg f'(x)..

Bliver det så f'(x_0)=3x^2_0?
Forstår ikke helt hvad det er at du mener? Har ikke haft så meget om differentialregning endnu.. Men dog har vores lærer givet os nogle opgaver for :S

Svar #4
19. september 2006 af Trine17 (Slettet)

Nogen der kan hjælpe videre her? :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2006 af Aubrey (Slettet)

Du ska differentierer udtrykket x^3 for at finde f'(x). (du ska ik bruge den formel i #2.)
f(x)=x^3 <=> f'(x)=3x^2. Og så sætter du de værdier ind på x plads.
f(-1) = 3*(-1)^2 = 3

Svar #6
19. september 2006 af Trine17 (Slettet)

Nårh okay.. På den måde! Nu forstår jeg det bedre.

Prøver lige at udregne differentialkvotienten for f'(0):

Dvs. at:
f(x)=x^3
<=>
f(0)=3*0^2=0 --> f(0)=0

Er det rigtigt nok? :D

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2006 af Aubrey (Slettet)

jep (regner med at du mener at f'(0)=3*0^2 ?)

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. september 2006 af Aubrey (Slettet)

ka se at jeg også selv manglede at skrive '... mente at f'(-1)=3*(-1)^2=3

Skriv et svar til: Find differentialkvotienter!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.