Matematik

Et spørgsmål om @?

22. september 2006 af Hilano (Slettet)
Hej!

Jeg sidder her med opg. 5.054 i "Eksamensopgaver i matematik 3 årigt forløb til a-niveau"

Jeg skal finde funktionen

f(x) = x - 2sin(x) , x tilhører [o ; 2pi]

Jeg vil selvfølgelig starte med at finde f'(x)
Denne får jeg til f'(x) = 1 - 2cos(x)

Dvs. 1 - 2cos(x) = 0

Men når jeg så prøver at regne x ud på lommeregneren, ved brug af solve, får jeg et resultat med masser af snabel a'er ?


Det skal lige siges, at jeg bruger voyage 200

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2006 af dnadan (Slettet)

@ betyder noget i retning med, at det går i ring. Har også dette problem på TI, men prøv du at løse ligningen
1-2cos(x)=0 i hånden, den er altså ikk så svær igen

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2006 af mathon

...nu da du har haft alt det syntaks-bævl, hviskes du i øret, at

x1=pi/3 og x2=5pi/3

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
har du husket at angive defintionsmængden? Hvis ikke, så er det jo klart nok, da

f : R --> R
f(x) = 1 - 2*cos(x)

har uendeligt mange nulpunkter. Der er jo tale om funktioner

f : [0, 2*pi] --> R
f(x) = 1 - 2*cos(x)

som kun har 2 nulpunkter.

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2006 af allan_sim

#0.
@n1 og lignende betegnelser angiver blot, at der er et variabelt heltal. Som andre har nævnt, skyldes det, at ligningen har uendeligt mange løsninger, hvis du ikke specificerer definitionsmængden.

Det kan du gøre ved at skrive følgende:

solve(1-2cos(x)=0,x)|(x>=0 and x<=2*pi)

Svar #5
22. september 2006 af Hilano (Slettet)

Jeg skriver

SOLVE(1-2cos(x)=0,x l x>= 0 and x

Og det er her at @'erne kommer ?

Svar #6
22. september 2006 af Hilano (Slettet)

Jeg ved ikke hvordan man løser

½ = cos(x) i hånden?

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#6:
Jo, det gør du! Tegn enhedscirklen, så kommer du helt sikkert i tanke om det!

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. september 2006 af allan_sim

#5.
Dine parenteser er ikke sat rigtigt. Du skal først bede lommeregneren om at løse, hvorefter du indskrænker intervallet. Se nøje på forskellen mellem #4 og #5.

Svar #9
22. september 2006 af Hilano (Slettet)

Super :)

Der kom svaret endelig #8

Nu har jeg fundet to x'er


x1 = 5pi / 3

x2 = pi/3


Præcis som #2 sagde - TAK :)

Skriv et svar til: Et spørgsmål om @?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.