Matematik
en hjælpende hånd
25. september 2006 af
nåna (Slettet)
11) grafen for en lineær funktion går gennem punkterne (23og450) og (49og389)
*Bestem en rengeforskrift for denne lineære funktion.
* Bestem y-værdien for x=100
*Bestem for hvilken x-værdi y-værdien er 200.
Min besvarelse:
*y= -2,4x+503,9
*263,9
*x=126,6
12) antallet af enlige mænd uden børn i Danmark var 532745 i 1995, mens det var 542383 i 1999. det antages at udviklingen i antallet af enlige mænd uden børn er vokser lineært 1995-1999.
* bestem forskriften for en lineær funktion der beskriver udviklingen hvor x er antal år efter 1995.
Det antages at udviklingen forsætter på samme måde efter 1999.
*hvor mange enlige mænd uden børn vil der være i 2040.
* i hvilket år kommer antallet af enlige mænd uden børn første gang over 600000.
Min besvarelse:
• y=2409,5x+532745
• y=2409,5•41+532745= y=631534,5
• 600000=2409,5*x+532745= ~ 28år- år 2023
15) i perioden 1901-1960 voksede Bornholms befolkning med god tilnærmelse lineært.
Befolkningstallet i 1901 var 40677 og pr. tiår voksede folket med ca. 1200 inbyggere.
• opskriv en model hvor y-værdien angiver antal beborere på Bornholm, og x angiver antal år efter 1901.
• Hvis udvilkingen var fortsat, hvor mange indbyggere ville der være på Bornholm i 2000.
Min besvarelse:
• y= 1200x+40677
• 1200*99+40677 = y= 159477
på forhånd takkk
*Bestem en rengeforskrift for denne lineære funktion.
* Bestem y-værdien for x=100
*Bestem for hvilken x-værdi y-værdien er 200.
Min besvarelse:
*y= -2,4x+503,9
*263,9
*x=126,6
12) antallet af enlige mænd uden børn i Danmark var 532745 i 1995, mens det var 542383 i 1999. det antages at udviklingen i antallet af enlige mænd uden børn er vokser lineært 1995-1999.
* bestem forskriften for en lineær funktion der beskriver udviklingen hvor x er antal år efter 1995.
Det antages at udviklingen forsætter på samme måde efter 1999.
*hvor mange enlige mænd uden børn vil der være i 2040.
* i hvilket år kommer antallet af enlige mænd uden børn første gang over 600000.
Min besvarelse:
• y=2409,5x+532745
• y=2409,5•41+532745= y=631534,5
• 600000=2409,5*x+532745= ~ 28år- år 2023
15) i perioden 1901-1960 voksede Bornholms befolkning med god tilnærmelse lineært.
Befolkningstallet i 1901 var 40677 og pr. tiår voksede folket med ca. 1200 inbyggere.
• opskriv en model hvor y-værdien angiver antal beborere på Bornholm, og x angiver antal år efter 1901.
• Hvis udvilkingen var fortsat, hvor mange indbyggere ville der være på Bornholm i 2000.
Min besvarelse:
• y= 1200x+40677
• 1200*99+40677 = y= 159477
på forhånd takkk
Svar #1
25. september 2006 af ibibib (Slettet)
11) stort set korrekt. Der er en afrundingsfejl i a.
a=-2,34.
a=-2,34.
Svar #2
25. september 2006 af ibibib (Slettet)
12)
Da x er antal år efter 1995, skal du beregne y når x=45 (og ikke x=41).
Da x er antal år efter 1995, skal du beregne y når x=45 (og ikke x=41).
Svar #3
25. september 2006 af ibibib (Slettet)
15) Stigningen er 1200 pr. 10 år, dvs.
a = 1200/10 = 120
a = 1200/10 = 120
Skriv et svar til: en hjælpende hånd
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
