Matematik
hvad gør jeg? integral!!!
29. september 2006 af
Kanzo (Slettet)
Jeg har siddet og tænkt virkelig på denne opg som driller mig! Opgaven lyder:
jeg skal finde integralen fra 2 til 4 i ligningen
x/((x^2)-1))
Jeg har søgt efter denne opg på siden men synes ikk jeg rigtig ku forstå hvad der foregik. Jeg har lige lavet en opgave mægen til hvor nævneren og tælleren var byttet om, den var let nok.
Hvad skal jeg starte med at gøre? håber nogle vil hjælpe?
jeg skal finde integralen fra 2 til 4 i ligningen
x/((x^2)-1))
Jeg har søgt efter denne opg på siden men synes ikk jeg rigtig ku forstå hvad der foregik. Jeg har lige lavet en opgave mægen til hvor nævneren og tælleren var byttet om, den var let nok.
Hvad skal jeg starte med at gøre? håber nogle vil hjælpe?
Svar #2
29. september 2006 af mathon
Sx/((x^2)-1))dx
Sæt t= x^2)-1, hvoraf dt/dx=2x
eller dx=dt/(2x)
der substitueres:
først grænser:
x_øvre = 4 --> t_øvre = 4^2-1 = 15
x_nedre = 2 --> t_nedre = 2^2-1 = 3
dernæst integrand:
4
Sx/((x^2)-1))dx =
2
15
Sx/t*dt/(2x)
3
15
1/2*S1/tdt ................ som du selv regner...
3
Sæt t= x^2)-1, hvoraf dt/dx=2x
eller dx=dt/(2x)
der substitueres:
først grænser:
x_øvre = 4 --> t_øvre = 4^2-1 = 15
x_nedre = 2 --> t_nedre = 2^2-1 = 3
dernæst integrand:
4
Sx/((x^2)-1))dx =
2
15
Sx/t*dt/(2x)
3
15
1/2*S1/tdt ................ som du selv regner...
3
Skriv et svar til: hvad gør jeg? integral!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
