Matematik

ulighed

29. september 2006 af 1Lise1 (Slettet)
jeg har fået et opgave som lyder:
Løs uligheden f(x)jeg har ingen anelse om hvordan jeg skal løse den.. nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2006 af ibibib (Slettet)

Nej :)
Når vi ikke har nogen oplysninger om f(x) kan opgaven ikke løses.

Men opgaven kan fx. løses hvis vi kender en forskrift for f eller hvis vi kender grafen for f.

Svar #2
29. september 2006 af 1Lise1 (Slettet)

forskriften er f(x)=8*1,1125^x

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2006 af eightx2 (Slettet)

f(x) < 32 <=>
8*1,1125^x

Løs nu denne. Angiv resultatet som et interval.

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2006 af ibibib (Slettet)

Så kan opgaven godt løses.

Hvis du har lært om logaritmer:
f(x) < 32 <=>
8·1,1125^x < 32 <=>
x < log(32/8) / log(1,1125)

Svar #5
29. september 2006 af 1Lise1 (Slettet)

hvordan får jeg x løftet ned?

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2006 af ibibib (Slettet)

Logaritmeregnereglen
log(a^x) = x·log(a).

Svar #7
29. september 2006 af 1Lise1 (Slettet)

nå jo det er rigtig jeg skal bruge logaritmen, tak..

Svar #8
29. september 2006 af 1Lise1 (Slettet)

kan det passe at den giver ]∞;13]

Svar #9
29. september 2006 af 1Lise1 (Slettet)

altså L = ]uendelig;13]

Brugbart svar (0)

Svar #10
29. september 2006 af ibibib (Slettet)

Hvis du mener
]-oo;13,99[
er det korrekt.
Husk at vende "klammerne" rigtigt.

Svar #11
29. september 2006 af 1Lise1 (Slettet)

okay, mange tak for hjælpen

Skriv et svar til: ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.