Matematik

Korrekt differentieret?

30. september 2006 af viggojensens (Slettet)
Korrekt differentieret?

F(x)=-2ln(x+1)
f(x)=1/(x+1)

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2006 af Windcape (Slettet)

næsten, der er -2/(x+1) da:

d/dx ln(x+1) = 1/(x+1)
-2 * (1/(x+1)) = -2 / (x+1)

:-)

Svar #2
30. september 2006 af viggojensens (Slettet)

ok.. det er os rigtigt..
er dette så rigtigt:

F(x)=-1/(x+1)
f(x)=1/(x+1)^2

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2006 af Windcape (Slettet)

ja :)

Har du ikke selv en lommeregner til at checke det på ?

Svar #4
30. september 2006 af viggojensens (Slettet)

jo.. har en lommneregner.. men tror ikke den kan differentiere..

så har jeg li et spørgsmål til:

hvordan kan disse to udtryk, dvs:

f(x)=(-2 / (x+1)) + (1/(x+1)^2) blive til:
f(x)=(x/x+1)^2

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2006 af Windcape (Slettet)

alm. regneregler for parenteser skulle forklare det :)

Har ikke lige min formelsamling her, så kan ikke huske hvordan \\o/

Svar #6
30. september 2006 af viggojensens (Slettet)

men det kan lade sig gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2006 af Windcape (Slettet)

aner det ikke, regn efter.

Svar #8
30. september 2006 af viggojensens (Slettet)

Har prøvet, men ka ikke umiddelbart få det til at passe..

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. september 2006 af ibibib (Slettet)

Det passer ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #10
30. september 2006 af mathon

(k*f(x))' = k*f'(x)
og
dermed

(-2*f(x))' = -2*f'(x)

Skriv et svar til: Korrekt differentieret?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.