Matematik

Differentier

01. oktober 2006 af viggojensens (Slettet)
Denne funktion skal differentieres:
F(x)=(x+1)-(1/(x+1))-2ln(x+1)

Jeg har selv forsøgt ved at dele funktionen op i 3:
f(x)=x+1
f(x)=-1/(x+1)
f(x)=-2ln(x+1)

Differentieret:
f`(x)=1
f`(x)=1/(x+1)^2
f`(x)=-2/(x+1)

Jeg får nu at vide i opgaven, at funktionen skal skrives om til:
f(x)=(x/x+1)^2

Jeg kan ikke få det til at passe.... har jeg differentieret forkert eller skal der bare skrives om på de 3 udtryk sammenlagt??

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2006 af Waterhouse (Slettet)

Det er rigtigt differentieret, men du skal lave en del omskrivninger for at få det til at passe. Start med at lave fællesnævneren (x-1)^2.

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2006 af mathon

F(x)=(x+1)-(1/(x+1))-2ln(x+1)

f(x)=1-(-1/(x+1)^2)-2*1/(x+1)

f(x)= 1+1/(x+1)^2-2/(x+1)

f(x)=(x+1)^2/(x+1)^2+1/(x+1)^2-2(x+1)/(x+1)^2

f(x)=[(x+1)^2+1-2(x+1)]/(x+1)^2

f(x) = x^2/(x+1)^2 = (x/(x+1))^2

Skriv et svar til: Differentier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.