Fysik
Vigtig
01. oktober 2006 af
Hans4444 (Slettet)
Nogen som vil hjælpe med at rette disse - meget vigtigt?
Opg. 1:
En hårtørrer på 1500 W bruger 4 min. på at tørre en persons hår. Hvor meget energi i joule omsætter den?
= 360.000J
Opg. 2:
En anden hårtørrer på 2,0 kW bruger 3 min. på at tørre den samme persons hår. Hvor meget energi i kWh omsætter den?
= 0,10kWh
Opg. 3:
Kaffemaskinen på et lærerværelse har et varmelegeme på 2 kW, og den kan rumme 5 liter vand. Hvor lang tid tager opvarmningen, hvis maskinen fyldes helt op, og vandets begyndelsestemperatur er 12 ?
= 15,3 min.
Opg. 4:
En varmtvandsbeholder med et varmelegeme består af 30 kg jern og rummer 200 L vand.
Hvor meget energi skal der tilføres for at opvarme vandet fra 15 til 45.
= 25,1MJ
Opg. 5 (fortsat fra 4):
Hvor meget skal der til for at opvarme selve beholderen fra 15 til 45 ?
= kan ikke få den til at passe ? - vis hvordan. mit bud er 3,7 MJ, men passer ikke med facit(eneste opgave hvor facit er opgivet)?
Opg. 6: (fortsat fra 4 og 5):
Hvor meget energi bruges i alt?
= 25,1MJ + ? = ---- (ikke et problem hvis jeg for opg. 5 rigtig)
Opg. 7:
En isterning med massen 40g er placeret i 200g vand. Isterningen er og vandet er . Hvor meget termisk energi skal isterningen modtage før den er helt smeltet?
=13,36kJ
Opg. 8 (fortsat fra opg. 7):
Smeltningen sker på 5 minutter. Hvor stor en effekt har isterningen kølet med?
= 0,44533 kJ/s
På forhånd tak.
Opg. 1:
En hårtørrer på 1500 W bruger 4 min. på at tørre en persons hår. Hvor meget energi i joule omsætter den?
= 360.000J
Opg. 2:
En anden hårtørrer på 2,0 kW bruger 3 min. på at tørre den samme persons hår. Hvor meget energi i kWh omsætter den?
= 0,10kWh
Opg. 3:
Kaffemaskinen på et lærerværelse har et varmelegeme på 2 kW, og den kan rumme 5 liter vand. Hvor lang tid tager opvarmningen, hvis maskinen fyldes helt op, og vandets begyndelsestemperatur er 12 ?
= 15,3 min.
Opg. 4:
En varmtvandsbeholder med et varmelegeme består af 30 kg jern og rummer 200 L vand.
Hvor meget energi skal der tilføres for at opvarme vandet fra 15 til 45.
= 25,1MJ
Opg. 5 (fortsat fra 4):
Hvor meget skal der til for at opvarme selve beholderen fra 15 til 45 ?
= kan ikke få den til at passe ? - vis hvordan. mit bud er 3,7 MJ, men passer ikke med facit(eneste opgave hvor facit er opgivet)?
Opg. 6: (fortsat fra 4 og 5):
Hvor meget energi bruges i alt?
= 25,1MJ + ? = ---- (ikke et problem hvis jeg for opg. 5 rigtig)
Opg. 7:
En isterning med massen 40g er placeret i 200g vand. Isterningen er og vandet er . Hvor meget termisk energi skal isterningen modtage før den er helt smeltet?
=13,36kJ
Opg. 8 (fortsat fra opg. 7):
Smeltningen sker på 5 minutter. Hvor stor en effekt har isterningen kølet med?
= 0,44533 kJ/s
På forhånd tak.
Svar #1
01. oktober 2006 af 150972 (Slettet)
Hvordan har du regnet opg. 5?
Jerns spec. varmekap. + massen af jernet + temp. før og efter ?
lagt sammen med vandets sepc. + massen af vandet + temp. før og efter?
Jerns spec. varmekap. + massen af jernet + temp. før og efter ?
lagt sammen med vandets sepc. + massen af vandet + temp. før og efter?
Svar #2
01. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)
Jerns spec. varmekap. + massen af jernet + temp. før og efter - denne har jeg brugt.
Skriv et svar til: Vigtig
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
