Matematik
2. grads funktion
02. oktober 2006 af
1Lise1 (Slettet)
jeg har fået en opgave som jeg ikke kan komme i gang eller rettere ikke kan finde ud af. opgaven består af 3 mindre opgaver håber der er en der vil hjælpe.
opgaven:
et firma producerer fyldepenne af et bestemt mærke. overskudet f(x) i kr. ved produktion af x stk. er givet ved
f(x)=-0,1x^2+17x-300 for 0
a) beregn det antal fyldepenne,der giver det største overskud og beregn dette overskud
b) beregn x således at overskudet f(x) bliver 0
produktion på 100 stk. pr. dag, og ved produktionen er de samlede daglige omkostninger 3000 kr.
c)beregn salgsprisen pr. stk.
opgaven:
et firma producerer fyldepenne af et bestemt mærke. overskudet f(x) i kr. ved produktion af x stk. er givet ved
f(x)=-0,1x^2+17x-300 for 0
a) beregn det antal fyldepenne,der giver det største overskud og beregn dette overskud
b) beregn x således at overskudet f(x) bliver 0
produktion på 100 stk. pr. dag, og ved produktionen er de samlede daglige omkostninger 3000 kr.
c)beregn salgsprisen pr. stk.
Svar #1
02. oktober 2006 af dnadan (Slettet)
a) Mulighed 1: løs f'(x)=0, for herefter at vise, at der tale om et maksimum
Mulighed 2: Benyt toppunktformlen, og argumenter for at dette er det højeste punkt på grafen.
b) løs f(x)=0
c) Den kan jeg ikk hjælpe med lige nu, da jeg ikk helt forstår den...
Mulighed 2: Benyt toppunktformlen, og argumenter for at dette er det højeste punkt på grafen.
b) løs f(x)=0
c) Den kan jeg ikk hjælpe med lige nu, da jeg ikk helt forstår den...
Skriv et svar til: 2. grads funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
