Biologi

Økologi - prøve

03. oktober 2006 af mmhi (Slettet)
hej
jeg skal lave en biologi rapport med alle nyttige ting om økosystemet fordi jeg skal til prøve i det. Derfor har jeg dette spørgsmål: hvad betyder iltprofil? er det hvor meget ilt der er i vandet året rundt eller? og spørgsmål 2: hvordan har abiotiske faktorer betydning for hastigheden af nedbrydning af organisk stof? hvad bliver det nedbrudt til og hvilken betydning for resten af økosystemet.

Håber I kan/vil hjælpe mig.
Tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2006 af vebsi03a (Slettet)

1. Så vidt jeg husker, er en ilt profil, en oversigt over iltforhold, på forskellige tider af døgnet, og på forskellige årstider. Dette kan bruges til at sammenligne mængderne, til en eventuel diskution af, hvorfor koncentrationerne ændre sig.

2. Abiotiske faktorer er ikke levende organismer, fx følgende: lysforhold, temperatur, ph-værdi, næringssalte, ilt, kuldioxid, ynglesteder (for levende organismer) og forurening.
Abiotiske faktorer har betydning for nedbrydningen af organisk stof, idet disse er forhold der kan forbedre betingelserne for en nedbrydning. fx lysforhold (abiotisk faktor) kan være nødvendige for fotoheterotrofe nedbrydere (biotisk faktor), for at denne kan fungere optimalt, og dermed nedbryde hurtigt.

Skriv et svar til: Økologi - prøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.