Biologi
Hvem tager fejl?
04. oktober 2006 af
tumle1984 (Slettet)
Min lærer og jeg har venligt diskuteret en lille opgave som hun stillede os i sidste uge om diversitet. Det er ikke fordi jeg tvivler på hendes evner, hun er uden tvivl et rent orakel og en kanon lærer, men hun har dog også lært mig at man ikke bare skal tro på alt, men at man skal tjekke efter og stille spørgsmål, derfor forhører jeg mig hos jer.
Opgaven lyder:
Diversitetsindekset er definert således: N^2/sum-tegn(n)^2
En lille lund indeholder 100 træer og buske fordelt på 10 arter og med 10 individer af hver, samt 9900 urteagtige planter hvoraf en art udgjorde 3900 individer. De resterende 6000 organismer var fordelt på 6 arter med 1000 i hver.
Beregn simpson's diversitetsindeks.
oplysninger:
N = biotopens totale antal organismer.
n = antal individer af den enkelte art.
Det min lære fik var: 4,71453
Det jeg fik var: 4,71254
Ja det er ikke den store forskel i resultatet, men der er stor forskel i udregningen for at komme dertil
Jeg mistænker lidt at både min lære og mig har lavet forkert.
Jeg ville meget gerne hvis i kunne skrive jeres udregninger så jeg kan se hvor i opgaven jeg gør det galt.
Jeg håber meget på jeres svar.
Mange venlige hilsner
Rasmus
Opgaven lyder:
Diversitetsindekset er definert således: N^2/sum-tegn(n)^2
En lille lund indeholder 100 træer og buske fordelt på 10 arter og med 10 individer af hver, samt 9900 urteagtige planter hvoraf en art udgjorde 3900 individer. De resterende 6000 organismer var fordelt på 6 arter med 1000 i hver.
Beregn simpson's diversitetsindeks.
oplysninger:
N = biotopens totale antal organismer.
n = antal individer af den enkelte art.
Det min lære fik var: 4,71453
Det jeg fik var: 4,71254
Ja det er ikke den store forskel i resultatet, men der er stor forskel i udregningen for at komme dertil
Jeg mistænker lidt at både min lære og mig har lavet forkert.
Jeg ville meget gerne hvis i kunne skrive jeres udregninger så jeg kan se hvor i opgaven jeg gør det galt.
Jeg håber meget på jeres svar.
Mange venlige hilsner
Rasmus
Svar #1
05. oktober 2006 af pededrengen (Slettet)
Hejsa..
Er ked af at sige det, men jeg må desværre give din lærer ret denne gang!
Kan dog ikke umiddelbart gennemskue hvor det er Du går galt i byen!
Regnestykket lyder som følgende:
(10000)^2 / ((10*(10)^2) + (3900)^2 + ((6*(1000)^2)) = 4,714535
Håber Du fik ro i sjælen:-)
Er ked af at sige det, men jeg må desværre give din lærer ret denne gang!
Kan dog ikke umiddelbart gennemskue hvor det er Du går galt i byen!
Regnestykket lyder som følgende:
(10000)^2 / ((10*(10)^2) + (3900)^2 + ((6*(1000)^2)) = 4,714535
Håber Du fik ro i sjælen:-)
Skriv et svar til: Hvem tager fejl?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
