Matematik

2 ligninger

04. oktober 2006 af sweetty (Slettet)
a)8^-x* 5^x+4=58
b)2^-x* 4^x-5=84

hjælp!!

Svar #1
04. oktober 2006 af sweetty (Slettet)

er der ingen der vil hjælpe?

Svar #2
04. oktober 2006 af sweetty (Slettet)

hjælp:(

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2006 af Filip0609 (Slettet)

Skal jeg vise dig hvordan man løser den eller vil du have svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2006 af Filip0609 (Slettet)

a) x=-8.48713
b) x=6.47573

Svar #5
04. oktober 2006 af sweetty (Slettet)

kan du ikke vise mig hvordan man løser dem?

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Jeg har godt nok ikke lært noget om det endnu, men jeg kunne forestille mig, at det er noget med:

8^-x* 5^x+4 = 58
<=>
8^-x* 5^x = 54
<=>
x = log(54)/log(8/5)
<=>
x = -8,49 ?

Idet at y^x vidst nok er lig x=log(y)

Svar #7
04. oktober 2006 af sweetty (Slettet)

Mange tak , men er du sikker på at det er rigigt?

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

#7:

Nej. Det er kun et bud.

Svar #9
04. oktober 2006 af sweetty (Slettet)

er nogle der kan vise mig hvordan man løser dem?

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Der er også en fortegnsfejl. Det skal vel være:

x = -log(54)/log(8/5)

Svar #11
04. oktober 2006 af sweetty (Slettet)

tak , vil du hjælpe mig også med den anden?

Brugbart svar (0)

Svar #12
04. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

Må indrømme at jeg ikke kan se hvordan a) skal løses lige nu.

Men b) løses således:
b)2^-x* 4^x-5=84 <=>
2^(-x)*(2^2)^x =89 <=>
2^(-x)*2^(2x)=89 <=>
2^(x) = 89 <=>
log(2)*x= log(89) <=>
x=log(89)/log(2)

Her er disse regler benyttet:
log(a^x)=log(a)*x
(a^n)^m=a^(nm)
a^n*a^m= a^(n+m)

Brugbart svar (0)

Svar #13
04. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

#11:

2^-x* 4^x-5 = 84
<=>
2^-x* 4^x = 89
<=>
x = -log(89)/log(2/4)
<=>
x = 6,48

...er mit umiddelbare bud?

Brugbart svar (0)

Svar #14
04. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Jeg bøjer mig for #12. :-)

Svar #15
04. oktober 2006 af sweetty (Slettet)

2^(-x)*2^(2x)=89 <=>
2^(x) = 89 <=>
kan du forklare mig hvorfor?:
2^(-x)*2^(2x)=
bliver til : 2^(x)

Brugbart svar (0)

Svar #16
04. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

a)8^-x* 5^x+4=58 <=>
8^(-x)*5^x=54 <=>
log(8^(-x)*5^x)= log(54) <=>
log(8^(-x)+log(5^x)=log(54) <=>
log(8)*(-x)+log(5)*x=log(54) <=>
-log(8)*x+x*log(5)=log(54) <=>
x*(-log(8)+log(5)) = log(54) <=>
x=log(54)/(-log(8)+log(5))

her er disse regler benyttet:

log(a^x)=log(a)*x
log(ab)= log(a)+log(b)

Man kunne med fordel lave om på udtrykket således:
8^(-x)* 5^x+4=58 <=>
1/(8^(-x))*5^x+4=58 <=>
(5^x)/(8^x)+4=58 <=>
(5/8)^x +4=58
og så løse den videre derfra...
Så først dette efter jeg havde skrevet det andet, så den smøre får du også lige med:)

Brugbart svar (0)

Svar #17
04. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

#15 Jeg benytter reglen:
a^n*a^(-m)=a^(n-m)

Svar #18
04. oktober 2006 af sweetty (Slettet)

TUSIND TAK :-)

Skriv et svar til: 2 ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.