Kemi
varme vand og mol
05. oktober 2006 af
Neffy (Slettet)
hejsa.. jeg skal aflevere en kemi.opgave på mandag... har gungrende hovedpine, så må have lidt hjælp:
vandmolekyler kan absorbere lys med bølgelængden 12,2 cm. beregn antal mol fotone af denne type, der skal til at opvarme 2dL vand fra 8 grader C til 100 grader C...
Jeg har prøvet mig frem:
Bølgelængden omregnes: 12,2 cm = 0,0122 nm
fotonenergien = (h*c)/lampda = (h*c)/0,0122
= 0,63 *10^-15 J...
jeg vil tro man skal bruge vands varmekapacitet, men forstår ikke helt dens formel: J((g*grad)...
hvordan kommer jeg videre?
på forhånd tak
vandmolekyler kan absorbere lys med bølgelængden 12,2 cm. beregn antal mol fotone af denne type, der skal til at opvarme 2dL vand fra 8 grader C til 100 grader C...
Jeg har prøvet mig frem:
Bølgelængden omregnes: 12,2 cm = 0,0122 nm
fotonenergien = (h*c)/lampda = (h*c)/0,0122
= 0,63 *10^-15 J...
jeg vil tro man skal bruge vands varmekapacitet, men forstår ikke helt dens formel: J((g*grad)...
hvordan kommer jeg videre?
på forhånd tak
Svar #1
05. oktober 2006 af chrisjorg (Slettet)
E=hv
<=> E=h(c/lambda)
=(6.63x10^-34)(3x10^8/12.2x10^-2)
=1.63x10^-24 J
Q=mc(deltaT)
=(2)(4180)(92)=7.7x10^5 J
(7.7x10^5)/(1.63x10^-24 J)=4.7x10^29 fotoner?
<=> E=h(c/lambda)
=(6.63x10^-34)(3x10^8/12.2x10^-2)
=1.63x10^-24 J
Q=mc(deltaT)
=(2)(4180)(92)=7.7x10^5 J
(7.7x10^5)/(1.63x10^-24 J)=4.7x10^29 fotoner?
Svar #2
05. oktober 2006 af Neffy (Slettet)
det her må du lige forklare mig...
Q=mc(deltaT)
=(2)(4180)(92)=7.7x10^5 J
(7.7x10^5)/(1.63x10^-24 J)=4.7x10^29 fotoner?
skal jeg ikke på advorgaros tal, ellerhvad det hedder? J/mol...
Q=mc(deltaT)
=(2)(4180)(92)=7.7x10^5 J
(7.7x10^5)/(1.63x10^-24 J)=4.7x10^29 fotoner?
skal jeg ikke på advorgaros tal, ellerhvad det hedder? J/mol...
Skriv et svar til: varme vand og mol
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
