Fysik
mekanisk arbejde og energi
08. oktober 2006 af
batikha (Slettet)
Kan I hjælpe mig med flg opgave:
en vogn som udfører en jævnt voksende bevægelse uden begyndelseshastighed, har hastigheden 3,0 m/s efter at have bevæget sig 1,8 m. vognens masse er 1,3 kg.
a) beregn vognes bevægelsesenergi
b) hvor stort er det mekaniske arbejde som er udført på vognen
c) hvor stor er den resulterende kraft
d) hvor lang skulle vognen have bevæget sig for at få samme hastighed hvis kraften var 0.65 N
på forhånd, tak
en vogn som udfører en jævnt voksende bevægelse uden begyndelseshastighed, har hastigheden 3,0 m/s efter at have bevæget sig 1,8 m. vognens masse er 1,3 kg.
a) beregn vognes bevægelsesenergi
b) hvor stort er det mekaniske arbejde som er udført på vognen
c) hvor stor er den resulterende kraft
d) hvor lang skulle vognen have bevæget sig for at få samme hastighed hvis kraften var 0.65 N
på forhånd, tak
Svar #1
08. oktober 2006 af mathon
a)
E_kin = 1/2*m*v^2 = 1/2*1.3_kg*(3_m/s)^2=5.85_kg*m^2/s^2 = 5.85_J
b)
A = delta_E = 5.85_J
c)
2*a*s = v^2-vo^2(og da vo = 0_m/s)
2*a*s = v^2,hvoraf
a=v^2/(2s)=(3_m/s)^2/(2*1.8_m)=9_m^2/s^2/)3.6_m)=2.5_m/s^2
F_res=m*a = 1.3_kg*2.5_m/s^2 = 3.25_kg*m/s^2 = 3.25_N
d)
a=F/m=0.65_N/(1.3_kg)=0.65_kg*m/s^2/(1.3_kg)= 0.5_m/s^2
2*a*s=v^2
s = v^2/(2a) = 9_m^2/s^2/(2*0.5_m/s^2) = 9_m
E_kin = 1/2*m*v^2 = 1/2*1.3_kg*(3_m/s)^2=5.85_kg*m^2/s^2 = 5.85_J
b)
A = delta_E = 5.85_J
c)
2*a*s = v^2-vo^2(og da vo = 0_m/s)
2*a*s = v^2,hvoraf
a=v^2/(2s)=(3_m/s)^2/(2*1.8_m)=9_m^2/s^2/)3.6_m)=2.5_m/s^2
F_res=m*a = 1.3_kg*2.5_m/s^2 = 3.25_kg*m/s^2 = 3.25_N
d)
a=F/m=0.65_N/(1.3_kg)=0.65_kg*m/s^2/(1.3_kg)= 0.5_m/s^2
2*a*s=v^2
s = v^2/(2a) = 9_m^2/s^2/(2*0.5_m/s^2) = 9_m
Svar #2
09. oktober 2006 af Darwin (Slettet)
#1 Arbejder for hårdt;
c) W=SFdx = FSdx = Fx; W=5,85J, x=1,8m; ergo F=W/x=3,25N.
d) X_ny = W/F_ny = 5,85J/0,65N = 9m
c) W=SFdx = FSdx = Fx; W=5,85J, x=1,8m; ergo F=W/x=3,25N.
d) X_ny = W/F_ny = 5,85J/0,65N = 9m
Skriv et svar til: mekanisk arbejde og energi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
