Matematik
Er der ingen der kan ?
09. oktober 2006 af
rexden1
Er der ingen der kan bestemme vinklen mellem følgende to vektorer:
Vektor a = (2,1) og vektor b=(t^2-3, 4*t), hvor t = 2
Vektor a = (2,1) og vektor b=(t^2-3, 4*t), hvor t = 2
Svar #2
09. oktober 2006 af bih1987 (Slettet)
se her:
vinklen v mellem vektoren a= (c , d) og vektor b=(e , f) kan findes vha.
cos(v)= ((c , d)* (e , f)) /(l(c , d)l * l(e , f)l)
<=>
cos(v)= (c * e + d * f) / sqrt((c^2 + d^2)* (e^2 + f^2))
så nu er det bare op til dig at indsætte!
du skal selvføleligt lige udregne værdien for væktor b idet du ved at t=2.
vinklen v mellem vektoren a= (c , d) og vektor b=(e , f) kan findes vha.
cos(v)= ((c , d)* (e , f)) /(l(c , d)l * l(e , f)l)
<=>
cos(v)= (c * e + d * f) / sqrt((c^2 + d^2)* (e^2 + f^2))
så nu er det bare op til dig at indsætte!
du skal selvføleligt lige udregne værdien for væktor b idet du ved at t=2.
Skriv et svar til: Er der ingen der kan ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
