Kemi
udregn aktuel konc ?!?
12. oktober 2006 af
jvj88 (Slettet)
Jeg kunne godt tænke mig hjælp til udregning af den aktuelle koncentration af Fe2+ i (0,224 g jernsulfat, heptahydrat (FeSO4 - 7H2O -- M = 278,05) opløses i demineraliseret vand, hvorefter opløsningen fortyndes til 100 ml.)
Håber i kan hjælpe..
På forhånd tak !
Håber i kan hjælpe..
På forhånd tak !
Svar #1
12. oktober 2006 af Maelkeboette (Slettet)
Prøv først at opskrive reaktionen, som sker når stoffet opløses i vand..
Derefter udregner du stofmængden for jernsulfat.
Du kan nu se på molforholdet mellem FeSO4-7H2O og Fe2+, og udfra det udregne stofmængden af Fe2+.
Derefter bruger du formlen:
[A] = n(A) / V
Håber det hjælper dig lidt på vej, hvis du ikke allerede har lavet opgaven, og er smuttet i seng..
- Maria
Derefter udregner du stofmængden for jernsulfat.
Du kan nu se på molforholdet mellem FeSO4-7H2O og Fe2+, og udfra det udregne stofmængden af Fe2+.
Derefter bruger du formlen:
[A] = n(A) / V
Håber det hjælper dig lidt på vej, hvis du ikke allerede har lavet opgaven, og er smuttet i seng..
- Maria
Skriv et svar til: udregn aktuel konc ?!?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
