Kemi
Hvor meget skal jeg veje af??
16. oktober 2006 af
Mooch (Slettet)
Hej .
Min opgave er en kvantitativ analyse af kalium via flammefotometri.
Jeg har et fast stof hvis formel du er K2CO3.2H2O med en beregnet molarmasse på 174.2 g/mol.
Jeg skal fremstille 10 mL opløsning af mit stof med en koncentration af kalium på ca. 0.03 M. Spørgsmålet er hvor mange mg jeg skal veje af...
Nogen der kan hjælpe mig?
Min opgave er en kvantitativ analyse af kalium via flammefotometri.
Jeg har et fast stof hvis formel du er K2CO3.2H2O med en beregnet molarmasse på 174.2 g/mol.
Jeg skal fremstille 10 mL opløsning af mit stof med en koncentration af kalium på ca. 0.03 M. Spørgsmålet er hvor mange mg jeg skal veje af...
Nogen der kan hjælpe mig?
Svar #1
16. oktober 2006 af dnadan (Slettet)
Find først stofmængden af kalium, som er nødvendig, for at at lave en koncentration på 0,03M, dett gøres ved nedenstående formel:
n(K+)=V*c
her er:
n(K+)= stofmængden af kaliumioner i mol
V=volumen i liter
c= Koncentration i M(eller mol/L)
Kig nu på stoffet:
K2CO3.2H2O
Hvor mange Kalium atomer er der i dette stof?
Herefter vil du nu indse forholdet mellem kaliumionerne og stoffet.
Nu benytter du formlen:
m=x*n(K+)*M(K2CO3.2H2O)
Hvor:
m=massen i gram
x= forholdet mellem kaliumionerne og stoffet.
n(K+)= stofmængden af kaliumionerne i mol
M= Molarmassen af stoffet i g/mol
n(K+)=V*c
her er:
n(K+)= stofmængden af kaliumioner i mol
V=volumen i liter
c= Koncentration i M(eller mol/L)
Kig nu på stoffet:
K2CO3.2H2O
Hvor mange Kalium atomer er der i dette stof?
Herefter vil du nu indse forholdet mellem kaliumionerne og stoffet.
Nu benytter du formlen:
m=x*n(K+)*M(K2CO3.2H2O)
Hvor:
m=massen i gram
x= forholdet mellem kaliumionerne og stoffet.
n(K+)= stofmængden af kaliumionerne i mol
M= Molarmassen af stoffet i g/mol
Svar #2
16. oktober 2006 af mathon
i opløsning:
K2CO3.2H2O --> 2K^(1+) + CO3^(2-) + 2H2O
1 Mol...........2 Mol
eller
1 mMol...........2 mMol
10 mL 0.03 M K^(1+)-ion
n=C*V=0.03_mMol/mL*10mL=0.3_mMol K^(1+)-ion,
som
forefindes i
1/2*0.3_mMol K2CO3.2H2O = 0.15_mMol K2CO3.2H2O
hvorfor
du skal bruge............ mg K2CO3.2H2O
K2CO3.2H2O --> 2K^(1+) + CO3^(2-) + 2H2O
1 Mol...........2 Mol
eller
1 mMol...........2 mMol
10 mL 0.03 M K^(1+)-ion
n=C*V=0.03_mMol/mL*10mL=0.3_mMol K^(1+)-ion,
som
forefindes i
1/2*0.3_mMol K2CO3.2H2O = 0.15_mMol K2CO3.2H2O
hvorfor
du skal bruge............ mg K2CO3.2H2O
Skriv et svar til: Hvor meget skal jeg veje af??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
