Matematik
skæingspunkt mellem linie og cirkel
18. oktober 2006 af
mp_astro (Slettet)
hvordan finder jeg skæingspunket mellem en linie og en cirkel???
Svar #1
18. oktober 2006 af allan_sim
#0.
Jeg formoder, at du har ligninger for hhv. linje og cirkel som følger:
Linje: y = ax+b
Cirkel: (x-x0)²+(y-y0)² = r²
I cirklens ligning indsætter du linjens ligning på pladsen for y. Herefter reducerer du og når frem til en andengradsligning, som du løser for at finde op til to x-værdier. De tilhørende y-værdier findes ved at sætte x-værdierne ind i linjens ligning.
Jeg formoder, at du har ligninger for hhv. linje og cirkel som følger:
Linje: y = ax+b
Cirkel: (x-x0)²+(y-y0)² = r²
I cirklens ligning indsætter du linjens ligning på pladsen for y. Herefter reducerer du og når frem til en andengradsligning, som du løser for at finde op til to x-værdier. De tilhørende y-værdier findes ved at sætte x-værdierne ind i linjens ligning.
Svar #2
18. oktober 2006 af mp_astro (Slettet)
nåå ja selvfølgelig...
jeg have bare sat de 2 ligninger = hinadne og det gav nogle underlige resultater
TAK
jeg have bare sat de 2 ligninger = hinadne og det gav nogle underlige resultater
TAK
Skriv et svar til: skæingspunkt mellem linie og cirkel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
