Kemi
reaktionsskema( molarmasse osv
19. oktober 2006 af
newroz (Slettet)
Antag at omdannelsen af NaHCO3 sker efter reaktionsskema a
(a) 2NahCO3 (s) ?Na2O(s) + H2 O (g) + 2CO2
M (NahCO3) 22,990 + 1,0079 + 12,011 + (15,999 * 3)= 84,0059 g/mol
84,0059*2= 168,0118
M(Na2O)
(22,990*2)+15,999=61,997 g/mol
M2 - M1 26,479 – 21,822= 4,657
61,997*4,657:168,0118=1,718
det er ikke den fordi reslutat på a er ike det samme som
den her 2,943
M (NahCO3)= M4 – M1= 24,765,– 21,822= 2,943
er det ike sådan man løser sådan en opgave
(a) 2NahCO3 (s) ?Na2O(s) + H2 O (g) + 2CO2
M (NahCO3) 22,990 + 1,0079 + 12,011 + (15,999 * 3)= 84,0059 g/mol
84,0059*2= 168,0118
M(Na2O)
(22,990*2)+15,999=61,997 g/mol
M2 - M1 26,479 – 21,822= 4,657
61,997*4,657:168,0118=1,718
det er ikke den fordi reslutat på a er ike det samme som
den her 2,943
M (NahCO3)= M4 – M1= 24,765,– 21,822= 2,943
er det ike sådan man løser sådan en opgave
Svar #1
19. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)
Du skal ikke medtage koefficienterne, når du udregner molarmassen.
Hvad er M1, M2...M4? Er det vægten?
Hvad er M1, M2...M4? Er det vægten?
Svar #2
19. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)
Skal du finde stofmængden?
stofmængde (n) = masse (m) / molarmasse (M)
n(NaHCO3) = 4,657 g / 84,0059 g/mol = 0,055 mol
Da NaHCO3 og Na2O reagerer i forholdet 1:1, må stofmængden være det samme for Na2O som NaHCO3.
n(Na2O) = n(NaHCO3) = 0,055 mol
stofmængde (n) = masse (m) / molarmasse (M)
n(NaHCO3) = 4,657 g / 84,0059 g/mol = 0,055 mol
Da NaHCO3 og Na2O reagerer i forholdet 1:1, må stofmængden være det samme for Na2O som NaHCO3.
n(Na2O) = n(NaHCO3) = 0,055 mol
Svar #3
19. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)
...Heraf kan massen af Na2O findes:
n = m/M <=> m = n*M
m(Na2O) = 0,055 mol * 61,997 g/mol = 4,31 g
n = m/M <=> m = n*M
m(Na2O) = 0,055 mol * 61,997 g/mol = 4,31 g
Skriv et svar til: reaktionsskema( molarmasse osv
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
