Matematik

Overflade areal af vektorfunktion

21. oktober 2006 af Laxel (Slettet)
Hej jeg sidder med en mat A opgave om et svømmebassin, som givet ved vektorfunktionen:

x(t)=t^2
y(t)=t^3-5t ,x indenfor [0,5]

Bassinet er 3 meter dybt

hvordan finder man så overfladearealet af bassinets sider?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

mener du at t =[0:5]?

Kan du ikke uddybe opgaven lidt? Hvad præcis er det vektorfunktionen afgrænser? og hvordan skal det ses geometrisk?

Svar #2
21. oktober 2006 af Laxel (Slettet)

Vektorfunktionen afgrænser svømmebasinets overflade (bassinet set oppefra). Bassinnet dannes ved at gøre det 3 meter dybt nedad. Opgaven lyder så på at jeg skal finde overfladen på bassinets sider. Man kan vel sammeligne det med en cylinder, hvor det ønskes at finde den krumme overflade.

Jeg har ikke fundet de t værdier som afgrænser funktionen/bassinet, men det er vel bare at finde t-værdierne til dobbeltpunktet...

og jeg mente at dm(f)=[0,5]...

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

Du skal finde længden af kurven. Hvordan dette gøres, står nok i en af dine lærebøger.

Svar #4
21. oktober 2006 af Laxel (Slettet)

Det har vi sku ikke gennemgået endnu! hmm nå... Men kan godt se at det nok er det eneste rigtige.
Nogen som kan linke til formlen?/metoden?

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

#4,

Se http://en.wikipedia.org/wiki/Curve_length

Skriv et svar til: Overflade areal af vektorfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.