Matematik

funktions forskrif

25. oktober 2006 af brunekage (Slettet)
funktions forskrif for halv parabel eller halv cirkel? og hvordan finder den ? når r=10 og centrum (0,0)
F(x)=

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2006 af mathon

...med hensyn til cirklen
x^2 + y^2 =10^2,
hvoraf

y^2 = 100 - x^2

y = ±sqr(100 - x^2),
hvor

y = sqr(100 - x^2) er halvcirklen over x-aksen
og
y = -sqr(100 - x^2) er halvcirklen under x-aksen


Skriv et svar til: funktions forskrif

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.