Matematik
tangenten y = 10x+b, b?!?!
28. oktober 2006 af
trice (Slettet)
Bestem konstanten b, så linjen med ligningen y=10x+b er tangent til grafen for funktionen f(x) = 2x^3-2x^2+1
f'(x) = 6x^2-4x
10= 6x^2-4x, hvilket giver x= -1 og x = 5/3
..Hvis jeg havde haft én x-værdi, havde jeg kunne finde funktionen af det fundne x, og derved fundet y-værdien. Derefter indsat i y-y0=a(x-xo), og derved løst opgaven...?
Nu får jeg så to x-værdier? Hvad gør jeg?
Bestem konstanten b, så linjen med ligningen y=10x+b er tangent til grafen for funktionen f(x) = 2x^3-2x^2+1
f'(x) = 6x^2-4x
10= 6x^2-4x, hvilket giver x= -1 og x = 5/3
..Hvis jeg havde haft én x-værdi, havde jeg kunne finde funktionen af det fundne x, og derved fundet y-værdien. Derefter indsat i y-y0=a(x-xo), og derved løst opgaven...?
Nu får jeg så to x-værdier? Hvad gør jeg?
Svar #1
28. oktober 2006 af dnadan (Slettet)
Prøv du at sige:
f(x1)=y(x1)
og
f(x2)=y(x2)
Så kan du finde b-værdien for de respektive tangenter, og herved forskriften...
f(x1)=y(x1)
og
f(x2)=y(x2)
Så kan du finde b-værdien for de respektive tangenter, og herved forskriften...
Skriv et svar til: tangenten y = 10x+b, b?!?!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
