Matematik
matematik- vektor
31. oktober 2006 af
Kanzo (Slettet)
Opgaven lyder:
Der er givet et koordinatsystem med begybdelsespunktet o. To vektorer a og b er bestemt ved:
a= (3 4) b=(cost sint) t e [0;2phi]
Et punkt P er bestemt ved
OP-> = a-> + 2b->
Bestem tallet t, således at afstanden fra punktet P til linjen med ligningen y=½x+6 er mindst mulig.
NOgle der vil fortælle mig hvordan jeg rigtig skal komme igang?
jeg vil tro at man skal erstatte a og b ud med de angivne vektor for dem, hvor så b bliver ganget med 2 altså:
OP-> = a-> + 2b-> (3 4) (2cost 2sint)
så skal de vel prikkes og derfra kan jeg så ikk komme videre.. hvad giver 3 prik 2cost= 6cost???
på forhånd tak
Der er givet et koordinatsystem med begybdelsespunktet o. To vektorer a og b er bestemt ved:
a= (3 4) b=(cost sint) t e [0;2phi]
Et punkt P er bestemt ved
OP-> = a-> + 2b->
Bestem tallet t, således at afstanden fra punktet P til linjen med ligningen y=½x+6 er mindst mulig.
NOgle der vil fortælle mig hvordan jeg rigtig skal komme igang?
jeg vil tro at man skal erstatte a og b ud med de angivne vektor for dem, hvor så b bliver ganget med 2 altså:
OP-> = a-> + 2b-> (3 4) (2cost 2sint)
så skal de vel prikkes og derfra kan jeg så ikk komme videre.. hvad giver 3 prik 2cost= 6cost???
på forhånd tak
Skriv et svar til: matematik- vektor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
