Fysik
Projektil bevægelse...
01. november 2006 af
Kbka (Slettet)
Har regnet denne opgave, er min fremgangsmåde korrekt?
En Basketball spiller står 4,00 m fra kurven og kaster bolden med en fart på v=6,60m/s og en elevation på a=50,0 grader. Kurven hænger 3,00 m over gulvet. på kastetidpunktet er bolden 2,10m over gulvet.
1) rammer bolden ned i kurven
2) rammer bolden ved vinklen 55 grader
3) Hvilken begyndelsesfart skal bolden have for at ramme kurven (vinkel igen 50 grader)
1) Nej, x=(v^2*Sin(2a))/g <=> x=((6,6m/s)^2*Sin(2*50 grader))/(9,82m/s^2)=4,37m
2) Nej, x=(v^2*Sin(2a))/g <=> x=((6,6m/s)^2*Sin(2*55 grader))/(9,82m/s^2)=4,17m
3) x=(v^2*Sin(2*a))/g <=> 4,00m=(v^2*Sin(2*50))/9,82m/s^2 <=> v^2=(4,00m*9,82m/s^2)/Sin(110) <=>
v=sqrt(41,80)=6,47m/s^2
Er dette Ok?
På forhånd tak
//Kbka
En Basketball spiller står 4,00 m fra kurven og kaster bolden med en fart på v=6,60m/s og en elevation på a=50,0 grader. Kurven hænger 3,00 m over gulvet. på kastetidpunktet er bolden 2,10m over gulvet.
1) rammer bolden ned i kurven
2) rammer bolden ved vinklen 55 grader
3) Hvilken begyndelsesfart skal bolden have for at ramme kurven (vinkel igen 50 grader)
1) Nej, x=(v^2*Sin(2a))/g <=> x=((6,6m/s)^2*Sin(2*50 grader))/(9,82m/s^2)=4,37m
2) Nej, x=(v^2*Sin(2a))/g <=> x=((6,6m/s)^2*Sin(2*55 grader))/(9,82m/s^2)=4,17m
3) x=(v^2*Sin(2*a))/g <=> 4,00m=(v^2*Sin(2*50))/9,82m/s^2 <=> v^2=(4,00m*9,82m/s^2)/Sin(110) <=>
v=sqrt(41,80)=6,47m/s^2
Er dette Ok?
På forhånd tak
//Kbka
Skriv et svar til: Projektil bevægelse...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
