Matematik
rente?
02. november 2006 af
mm :) (Slettet)
Anne har i 2003 en boligopsparing, der efter sidste rentetilskrivning den 31.12 lyder på 9500 kr.
Hun vil hæve prengene den 15.7.2004
Hvor meget får Anne udbetalt den 15.7.2004
rente 2,5% p.a.
Rentetilskrivning den 31.12
Har jeg ret i, at hun stadigvæk vil få 9500 kr tilbage, eftersom hun hæver pengene før rentetilsrkivningen den 31.12?
Hun vil hæve prengene den 15.7.2004
Hvor meget får Anne udbetalt den 15.7.2004
rente 2,5% p.a.
Rentetilskrivning den 31.12
Har jeg ret i, at hun stadigvæk vil få 9500 kr tilbage, eftersom hun hæver pengene før rentetilsrkivningen den 31.12?
Svar #1
03. november 2006 af SomeOneMore (Slettet)
hmm Det kunne nemt tænkes, og det var også mit umiddelbare svar. Men hvis hun HAR en boligopsparing på 9500 i 2003, er det måske ikke den 31.12.2003 endnu, altså mangler en enkelt rentetilskrivning?
Men mit umiddelbare bud på formuleringen er det samme som dit, at hun har 9500 den 15.7.2004
Men mit umiddelbare bud på formuleringen er det samme som dit, at hun har 9500 den 15.7.2004
Svar #2
03. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)
Uden at gøre mig alt for klog på bankers renteberegninger, men jeg nu, at der oparbejdes renter løbende. Renterne tilskrives imidlertid kune en gang i mellem (her en gang om året), hvorved rente af renter kun tilskrives efter rentetilskrivningen.
Argumentet for, at der løbende beregnes renter er, at det modsatte i yderste konsekvens ville betyde, at banken "stjæler" alle renterne, hvis opsparingen hæves d. 30/12 - og det er da ikke rimeligt.
Mit bud på opgaven er derfor, at der kan udbetales 9500 kr + den renten for 6,5 måneder. Den må du selv beregne.
Argumentet for, at der løbende beregnes renter er, at det modsatte i yderste konsekvens ville betyde, at banken "stjæler" alle renterne, hvis opsparingen hæves d. 30/12 - og det er da ikke rimeligt.
Mit bud på opgaven er derfor, at der kan udbetales 9500 kr + den renten for 6,5 måneder. Den må du selv beregne.
Svar #3
24. februar 2007 af gym elev3 (Slettet)
rente for et helt år:
9500*(1,025)=9737,5
beløb tjent på rente i 1 år: 9737,5kr-9500kr=237kr
dette er hvad hun har tjent på et helt år
der gives stadig rente for den resterende tid
fra d. 31/12-03 til d. 15/7-04 er der 6,5 måneder
237kr* (6,5/12måneder)=128
hun får altså 9500 kr. + 128kr for de resterende 6,5 mdr.
9500*(1,025)=9737,5
beløb tjent på rente i 1 år: 9737,5kr-9500kr=237kr
dette er hvad hun har tjent på et helt år
der gives stadig rente for den resterende tid
fra d. 31/12-03 til d. 15/7-04 er der 6,5 måneder
237kr* (6,5/12måneder)=128
hun får altså 9500 kr. + 128kr for de resterende 6,5 mdr.
Skriv et svar til: rente?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
