Matematik

Rimelig let, men nu svær ligning :)

05. november 2006 af John_bong (Slettet)
Hej alle sammen

Står her og har mat på B niveu. Må indrømme jeg nok har holdt en lidt for lang ferie.. har haft om trigometi indtil videre. .. nå men skal til og løse denne ligning...

Jeg er ikke interesseret i et "facit" .. men mere en god forklaring på hvordan jeg løser denne ligning, så jeg lige kan få det genopfrisket :)

1/3*(5x-1/7)=1/2x+27

på forhånd mange mange tak! og hav en god aften

Mvh. John

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Det er een ligning med en ubekendt (nemlig x).

Forsøg at samle alle led med x på den ene side af lighedstegnet og alt andet på den anden side.

Start med at gange ind i parentesen og saml x-erne på f.eks.venstre side. Hvad får du så?

Svar #2
05. november 2006 af John_bong (Slettet)

Er kommet til 2,167x = 27,48

og hvad så ?


tror jeg er helt på den med den her :)

Kom gerne med en hel udrengning hvis du/i gider nu

På forhånd endnu engang tak..

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2006 af Ronson76 (Slettet)

Gang 1/3 ind i parantesen på venstre side:

1/3*(5x-1/7) = 1/2x+27
5/3x-1/21 = 1/2x+27

og saml x'erne på den side og de rene tal på den anden side som skrevet i #1.

Svar #4
05. november 2006 af John_bong (Slettet)

ahh... fik det så til 12.681

27,48 delt med 2,167 :)

mange tak

Brugbart svar (1)

Svar #5
05. november 2006 af Ronson76 (Slettet)

Nope. Det er en ommer!

Resultatet giver x = 1136/49 = 23,184.

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. juni 2014 af jetpack (Slettet)

:

3

(

5

x

-

1

:

7

)

=

1

:

2

x

+

27

|

+

-

1

:

2

x

-

27

1

:

3

(

5

x

-

1

:

7

)

+

(

-

1

:

2

x

-

27

)

=

0

1

:

3

5

x

+

1

:

3

(

-

1

:

7

)

-

1

:

2

x

-

27

=

0

5

:

3

x

-

1

:

(

3

7

)

-

0,5

x

-

27

=

0

(

5

:

3

-

0,5

)

x

-

1

:

21

-

27

=

0

(

(

-

0,5

)

3

+

5

)

:

3

x

+

(

(

-

27

)

21

-

1

)

:

21

=

0

(

-

0,5

3

+

5

)

:

3

x

+

(

-

27

21

-

1

)

:

21

=

0

(

-

1,5

+

5

)

:

3

x

+

(

-

567

-

1

)

:

21

=

0

3,5

:

3

x

+

(

-

568

)

:

21

=

0

35

:

30

x

-

568

:

21

=

0

7

:

6

x

-

568

:

21

=

0

|

(

6

21

)

7

x

21

-

568

6

=

0

7

21

x

-

3408

=

0

147

x

-

3408

=

0

|

+

3408

147

x

=

3408

|

:

147

x

=

3408

:

147

x

=

1136

:

49

x1

23,1837


Skriv et svar til: Rimelig let, men nu svær ligning :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.