Matematik

Største værdi mellem to funktioner

06. november 2006 af quane (Slettet)
Hej, jeg har to funktioner, henholdsvis:
f(x) = 15 - 0,3x
g(x) = 15 - 0,4x + 0,005x^2

Jeg skal "Bestem den temperatur, for hvilken der er størst forskel på de to funktioners angivelse af opløslighed af ilt i vand"
Temperatur = x

Altså hvad jeg tror jeg skal så er det at sætte f(x)=g(x) og finde det største tal, meeeen hvordan er det nu lige?

-Quane

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Hvis der er stor forskel på de to funktioner, skal du afgøre om:

f(x)-g(x) skal være

størst, mindst eller 0.

Har du et bud?

Svar #2
06. november 2006 af quane (Slettet)

Hmm jeg tror ikke helt jeg forstod det du skrev, men hvis jeg gjorde mener jeg at f(x)-g(x) skal være størst... (Som grafer ligger min f(x) fysisk "højere" oppe end g(x), og jeg går ud fra at det tal jeg skal finde er det største mellemrum mellem de to grafer)

Jeg kan selv se ud fra graferne at mit svar, x ca. er 9 +/-1


PS: Det skal lige siges at x€[0;25] i g(x) !

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2006 af iB (Slettet)

Hvad med at lave en funktion, h(x)=f(x)-g(x) og finde den største værdi af h(x)?

Svar #4
06. november 2006 af quane (Slettet)

Nåh ja for faen, det er også rigtigt og så finde toppunktet af h(x) :) Tak det hele endte godt!

Hav en god aften!

Skriv et svar til: Største værdi mellem to funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.