Matematik

Grafen for funktionen.. Tangenter..

07. november 2006 af Leah (Slettet)
Hey

Jeg er blevet bedt om, at bestemme en ligning for tangenten t udfra en funktion med en bestemt forskrift. Derudover får jeg oplyst at stigningstallet er -1.
Det har jeg så fået til y= 1x - 2

Derefter bliver jeg bedt om, at finde en ligning for tangenten s, som er en tangent der står vinkelret på tangenten t..

Hvordan gøres dette?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2006 af Lurch (Slettet)

jeg mener sammenhængen mellem hældningerne er
a(s) = -1/a(t)

Svar #2
07. november 2006 af Leah (Slettet)

Mhhh...
Forstår ikke helt..

hældningen gange s = -1/hældningen af t?

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2006 af Lurch (Slettet)

nej,
a(s) : hældning af tangen s
a(t): hældning af tangen t

a(s) = -1/a(t)


Svar #4
07. november 2006 af Leah (Slettet)

Åhh... Så hvis jeg skal finde ligningen for tangtenten (s) skal jeg sige -1/hældningen af t... men så får jeg da ikke en ligning?

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2006 af Lurch (Slettet)

nej,
a(s) : hældning af tangen s
a(t): hældning af tangen t

a(s) = -1/a(t)


Svar #6
07. november 2006 af Leah (Slettet)

... men det er jo også det jeg har skrevet? :S

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

Ved to ligningen som står vinkelrette på hinanden, er deres indbyrdes hældningskoefficient-produkt lig -1.

a1 * a2 = -1

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

#7.
Hovsa, det er også det der står i #1. My bad.

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. november 2006 af Lurch (Slettet)

hov, den kom to gange...

jeg er lidt forvirret nu. du siger stigningstallet er -1, men tangents t ligning er
y= 1x - 2
dens hældning må da være
y= -1x - 2

Svar #10
07. november 2006 af Leah (Slettet)

#9 my mistake. Stigningstallet er 1, deraf tangents t ligning er y=1x - 2

Så siger du, at hvis jeg skal finde tangent s ligning, skal jeg blot sige

1/hældning af tangen t

Dvs. 1/1 = 1
dvs. ligning af tangent s =
y= 1x + 1

??

Brugbart svar (0)

Svar #11
07. november 2006 af Lurch (Slettet)

hælding af tangent t, a(t)=1

hældningen af tangent s bliver da


a(s) = -1/a(t)
a(s) = -1/1
a(s) = -1

Svar #12
07. november 2006 af Leah (Slettet)

#11
Ahh.. så uanset hvad, så skal man sige -1/den første tangents hældning...

men jeg bliver jo bedt om at finde hele ligningen for tangenten s?

Brugbart svar (0)

Svar #13
07. november 2006 af Lurch (Slettet)

du ved jo at tangenten s går gennem samme punkt som tangenten t, og samt dens hældning er -1

Skriv et svar til: Grafen for funktionen.. Tangenter..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.