Matematik

Problem ligninger !

08. november 2006 af Sannaen (Slettet)
Har disse ligninger som driller mig lidt, håber nogen kan hjælpe.

x^2+3x-4=0
d= 3^2-4*1*(-4)=25
Og såå... er det vidst allerede gået galt her?

3t+13t+12=0
ved brug af intersection (graf) så.. går den lidt i knude og giver helt helt forkert resultat.

3x^2-27=0
ved brug af intersection (graf) så ved jeg ikke lige hvor mange løsninger jeg leder efter og hvilke akser jeg skal se på

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2006 af Alien (Slettet)

den første opgave er der ikke noget galt med. Du er bare ikke færdig endnu..

Da d<0 skal du bruge formlen

x = (-b +- kvdr d)/2a

altså

x = (-3 +-5)/2

og så videre.. Jeg ved desværre ikke hvad det sidste drejer sig om..

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

1) Indsæt i formlerne for andengradsligningen.

x = [-b + sqrt(D)]/(2a)

Dvs.

x1 = [-3 + sqrt(25)]/(2*1) = 1

og

x1 = [-3 - sqrt(25)]/(2*1) = -4

Passer dette ikke med facit?

Svar #3
08. november 2006 af Sannaen (Slettet)

Okay hehe jeg forstår den første, det var fordi jeg havde sat a forkert . :b
Men eller 1000 Tak !

Så må jeg spørge om nr. 2?
3t+13t+12=0
ved brug af intersection (graf) så.. går den lidt i knude og giver helt helt forkert resultat.

den sidste fandt jeg selv ud af..

I disse opg. skal jeg bruge lommeregner og kan derfor ikke finde ud af nr. 2 da grafen bare er lige (skrå) men har to facit?!

Svar #4
08. november 2006 af Sannaen (Slettet)

ingen som kan hjælpe ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

"<i>2 da grafen bare er lige (skrå) men har to facit?!</i>"

Mon ikke der skal stå:

3t + 13t + 12 = 0

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

#5. Hmm.. jeg mente selvfølgelig <i>
3t^2 + 13t + 12 = 0</i>

Svar #7
08. november 2006 af Sannaen (Slettet)

#6 Eeej, det har du da ret i ... hehe det var en pinlig fejl ! Hehe men 1000 tak (: !!

Skriv et svar til: Problem ligninger !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.