Kemi
Lithiumcarbonat beregninger
13. november 2006 af
mvesterp (Slettet)
Hej
jeg sidder med to opgaver som jeg har meget svært ved at få løst. De går hhv ud på at
1:
Beregn pH i opløsningen når der er brugt 10 mL af salsyren
2:
Beregn pH ved det første ækvivalenspunkt og giv et begrundet forslag til indikator, som egnet til at regristrer dette ækvivalentspunkt.
givne og fundne oplysninger:
c(saltsyre) 0,143M
c(Li2CO3)0,04108 i 100 mL vandig opløsning
nogen der kan hjælpe?
jeg sidder med to opgaver som jeg har meget svært ved at få løst. De går hhv ud på at
1:
Beregn pH i opløsningen når der er brugt 10 mL af salsyren
2:
Beregn pH ved det første ækvivalenspunkt og giv et begrundet forslag til indikator, som egnet til at regristrer dette ækvivalentspunkt.
givne og fundne oplysninger:
c(saltsyre) 0,143M
c(Li2CO3)0,04108 i 100 mL vandig opløsning
nogen der kan hjælpe?
Svar #1
13. november 2006 af sapiens (Slettet)
Hvilken opløsning??
er det en titrering med Li2CO3 og HCl som titrand?
er det en titrering med Li2CO3 og HCl som titrand?
Svar #3
13. november 2006 af sapiens (Slettet)
Opskriv reaktionsskema.
Bagefter skal du bruge flg. formler: c=n/V, pH = -log[H3O+]
Antag desuden at CO3^(2-) er "monoprot" (ved ikke helt om man kan bruge det ord til baser, men du forstår hvad jeg meenr, ikke?), så skulle den være der
Bagefter skal du bruge flg. formler: c=n/V, pH = -log[H3O+]
Antag desuden at CO3^(2-) er "monoprot" (ved ikke helt om man kan bruge det ord til baser, men du forstår hvad jeg meenr, ikke?), så skulle den være der
Skriv et svar til: Lithiumcarbonat beregninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
