Matematik

Effektiv rente slåt fast

14. november 2006 af AndersE (Slettet)
Hej, jeg har håber, at I kan hjælpe mig med denne opgave, jeg sidder fast:

I stedet for at låne på kredit i stormagasinet tilbyder X-købing. Bank et forbrugslån til 3% pr. kvartal.
Beregn den effektive rente p.a. for dette forfrugslån.
Effektiv Rente : i=(1+r)^n -1

Mange tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2006 af SomeOneMore (Slettet)

Hvad er problemet? Du har jo selv skrevet formlen ind?

Ved du ikke hvor mange kvartaler der er i et år, eller hvor trykker den?

Svar #2
14. november 2006 af AndersE (Slettet)

Det ved jeg godt. Der er 4 kvartaler på et år. (1+3)^4-1 = 255 får jeg det til.

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2006 af SomeOneMore (Slettet)

r = renten i decimal! Det du har skrevet er 300.

Svar #4
14. november 2006 af AndersE (Slettet)

300? hvad mener du med det ?

Svar #5
14. november 2006 af AndersE (Slettet)

(1+300)^4-1 Der er ingen decimal i ?

Svar #6
14. november 2006 af AndersE (Slettet)

undskyld jeg lige spammede lidt.. håber det går

mener du at (1+0,03)^4-1 = 0,12550881 Er det korrekt?

Svar #7
14. november 2006 af AndersE (Slettet)

Kan I ikke hjælpe mig?

Brugbart svar (1)

Svar #8
15. november 2006 af SomeOneMore (Slettet)

du skal skrive % som decimal tal. 0,03 = 3%. % betyder jo hundrededele (eller lignende). Tallet 3 på r's plads vil altså svare til 300, idet du skal multiplicere med 100 få at få det i procentsats.

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. november 2006 af SomeOneMore (Slettet)

Hovsa læste ikke #6. Det er korrekt. Og hvad er det så i % (da det formentlig er det du skal angive)?

Svar #10
15. november 2006 af AndersE (Slettet)

dvs det er korrekt (1+0,03)^4-1 = 0,12550881

tusind tak

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. november 2006 af SomeOneMore (Slettet)

ja, men det er jo ikke 0,1255%!! Tror du skal skrive hvad det er i % samtidig.

Brugbart svar (0)

Svar #12
11. maj 2010 af kristenrayzak (Slettet)

jeg har en lignende opgave for. Hvordan er det man laver et decimal tal om til procent? F.eks. 0,1255??


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. oktober 2012 af kristensen93 (Slettet)

#12


Gang decimaltallet med 100. Så får du tallet i procenter. :)


Skriv et svar til: Effektiv rente slåt fast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.