Matematik

Gået i stå!!!!

15. november 2006 af juliegg (Slettet)
Jeg er gået fuldstændig i stå i denne opgave.. Håber i kan hjælpe?

For hvilke værdier af b er der netop 2 skæringspunkter mellem linien y=0,5x+b og parablen f(x)=0,5x^2-x+1,5?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2006 af Lurch (Slettet)

prøv at sæt y=f(x)
altså
0,5x+b = 0,5x^2-x+1,5

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

Er b ikke oplyst?

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2006 af eightx2 (Slettet)

Ved y=f(x) får du en andengradsligning, hvor c-leddet består af et tal og b.
Diskriminanten skal være større end 0, da der skal være to skæringspunkter.

Svar #4
15. november 2006 af juliegg (Slettet)

ja ved godt d>0 = 2 skæringspunkter men kan ikke se hvordan det skal opskrives...

Nej b er ikke oplyst det er den vi skal finde..

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2006 af eightx2 (Slettet)

#4.
Skriv dine udregninger.

Svar #6
15. november 2006 af juliegg (Slettet)

0,5x+b=0,5x^2-x+1,5
0,5x+b-0,5x^2+x-1,5
1,5x-o,5x^2+b-1,5

Hvoraf:
a=0,5x^2
B= 1,5
c=b-1,5

herefter indsætter jeg i
d=b^2-4ac
(1,5^2)-4*(-0,5)*(b-1,5) ???

Svar #7
15. november 2006 af juliegg (Slettet)

men derfra går jeg i stå?

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. november 2006 af eightx2 (Slettet)

Din a er 0,5 ikke -0,5 som du siger i den sidste linje.

Svar #9
15. november 2006 af juliegg (Slettet)

jo den er da -0,5 fordi jeg flytter den over på den anden side af lighedstegnet?

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. november 2006 af eightx2 (Slettet)

Ja, men skulle bare se om du var vågen.
Du skal som sagt sætte d>0..

Og lad nu være med at oprette et indlæg om samme spørgsmål!!

Svar #11
15. november 2006 af juliegg (Slettet)

det gør jeg heller ikke.. det andet oplæg handler om at der skal være ET PUNKT fælles med de to????

Skriv et svar til: Gået i stå!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.