Matematik
Vektore parallellogram, beregn længden af diagonaler
21. november 2006 af
Merit-HB (Slettet)
Jeg har en opgave der lyder
I et koordinatsystem er givet vektorerne
VektorA(2,-5) , VektorB(-6,4) og VektorC(11,0)
Vektorerne a og b udspænder et parallelogram.
beregn længden af hver diagonaler i parallelogrammet
hm angående delopgave b)
altså beregn længden af hver diagonaler i parallelogrammet.
der har jeg fundet en formel der lyder
da parallelogrammer består af vektor a og vektor b, eller har en tegning hvor længden af et parallellogram er defineret som vektor a og højden er defineret som vektor b, da vil diagonalerne være
vektor a + vektor b og den anden diagonal vil være vektor a - vektor b
er det , den rigtige fremgangsmåde ?
der står at den kun fungerer for parallellogram med vektorer der har fælles begyndelsespunkter, så er ikke sikker på det om det er rigtigt det her
I et koordinatsystem er givet vektorerne
VektorA(2,-5) , VektorB(-6,4) og VektorC(11,0)
Vektorerne a og b udspænder et parallelogram.
beregn længden af hver diagonaler i parallelogrammet
hm angående delopgave b)
altså beregn længden af hver diagonaler i parallelogrammet.
der har jeg fundet en formel der lyder
da parallelogrammer består af vektor a og vektor b, eller har en tegning hvor længden af et parallellogram er defineret som vektor a og højden er defineret som vektor b, da vil diagonalerne være
vektor a + vektor b og den anden diagonal vil være vektor a - vektor b
er det , den rigtige fremgangsmåde ?
der står at den kun fungerer for parallellogram med vektorer der har fælles begyndelsespunkter, så er ikke sikker på det om det er rigtigt det her
Svar #1
21. november 2006 af baaaay (Slettet)
Det er den rigtige fremgangsmåde, ja.
Vektorerne starter også i fælles begyndingspunkt, nemlig (0,0) - hvis det er det, du vælger dem til. Husk, at koordinatsættet i en vektor angiver, hvor meget, du går ud på x-aksen og op på y-aksen, og ikke noget om, hvor den har begyndelsespunkt :-)
Vektorerne starter også i fælles begyndingspunkt, nemlig (0,0) - hvis det er det, du vælger dem til. Husk, at koordinatsættet i en vektor angiver, hvor meget, du går ud på x-aksen og op på y-aksen, og ikke noget om, hvor den har begyndelsespunkt :-)
Svar #3
22. november 2006 af mathon
supplement til
#1*s
"Husk, at koordinatsættet i en vektor angiver, hvor meget, du går ud på x-aksen og op på y-aksen, og ikke noget om, hvor den har begyndelsespunkt :-)"
da
en vektor er en mængde af ensrettede orienterede linjestykker.
Når du afsætter en "vektor", er det egentlig kun én vektorrepræsentant blandt uendeligt mange, du afsætter.
Du kan vælge en hvilken som helst af disse - eller sprogligt omskrevet "afsætte en repræsentant, hvor som helst", blot du overholder dens retningsvinkel og dens korrekte længde
dvs.
v=tan^-1(a2/a1) og |vektor| = sqr(a1^2+a2^2),
hvilket
er hele grundlaget for dette - i fysikken så ofte anvendte - herlige matematiske beskrivelsesmiddel.
#1*s
"Husk, at koordinatsættet i en vektor angiver, hvor meget, du går ud på x-aksen og op på y-aksen, og ikke noget om, hvor den har begyndelsespunkt :-)"
da
en vektor er en mængde af ensrettede orienterede linjestykker.
Når du afsætter en "vektor", er det egentlig kun én vektorrepræsentant blandt uendeligt mange, du afsætter.
Du kan vælge en hvilken som helst af disse - eller sprogligt omskrevet "afsætte en repræsentant, hvor som helst", blot du overholder dens retningsvinkel og dens korrekte længde
dvs.
v=tan^-1(a2/a1) og |vektor| = sqr(a1^2+a2^2),
hvilket
er hele grundlaget for dette - i fysikken så ofte anvendte - herlige matematiske beskrivelsesmiddel.
Skriv et svar til: Vektore parallellogram, beregn længden af diagonaler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
