Kemi

beregning af pH & [H3O+]

23. november 2006 af LONY (Slettet)
Hej, håber nogen kan hjælpe mig med disse her :)

Beregning af pH:
a. 0,010M HCL(aq)
b. 0,0020M HNO3
c. 0,0010M HCL(aq)
d. 1,0*10^-5 M HNO3

Beregning af [H3O+]i følgende kropsvæsker.
a. Spyt pH = 6,8
b. Urin pH = 5,9
c. Saft fra bugspytkirtel pH = 8,0
d. Galdevæske pH = 8,4

Håber virkelig nogen kan hjælpe :)

Hilsen
Louise Nyrnberg :D

Svar #1
23. november 2006 af LONY (Slettet)

:)

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2006 af sapiens (Slettet)

Tja... hvad er dit eget bud?
Formlen for pH for en stærk syre er pH = -log[H3O+], og i dit tilfælde er alle syrerne stærke.
Omvendt har du at [H3O+] = 10^(-pH)

Svar #3
23. november 2006 af LONY (Slettet)

Mange tak for det :D
synes bare det virker temmelig svært :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2006 af sapiens (Slettet)

alt er svært i starten :)

Svar #5
23. november 2006 af LONY (Slettet)

Det rigtig nok :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2009 af Kloge (Slettet)

Hvordan regner man opgaverne... Nogen der vil hjælpe med det... Fatter ikke selv.. :(


Skriv et svar til: beregning af pH & [H3O+]

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.