Matematik

3 hurtige mat opgaver

23. november 2006 af kuldioxid (Slettet)
Hej alle har lige problemer med 3 opgaver (ved ik hva man ska gøre helt):

1)Tilturen købte Nikolai 400 franc. Hvor mange kroner betalte han, når kursen er 113,75?

2)Rasmus vekslede en anden dag 500 kr. Han fik 439 franske franc. Hvad var kursen den dag..?

3) Vi har formlen U = (V^2)/9,8. U er længden i m. V er boldens hastighed er 15 m/sek.

Hvor mange gange så langt bliver et frispark, når hastigheden bliver dobbelt så stor..?

Ska aflever i morgen..

På forhånd tak..

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2006 af me_strix (Slettet)

1) 113,75 er så mange danske kr. du skal betale for 100 france.

2) 500/4,39=svaret!!

3) Giv V en hvilken som helst værdi og udregn U. Gang derefter V med 2 og udregn U igen. Dividere den sidste værdi af U, med den første værdi af U og du har svaret!

Svar #2
23. november 2006 af kuldioxid (Slettet)

i opg 3. kan man ikke lave en ligning på en måde..?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2006 af me_strix (Slettet)

Jo..
(((2v)^2)/9,8)/((v^2)/9,8)

Det skulle gerne give den samme værdi for alle vkrdier af v

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

#2.
Du siger vel bare 2*V istedet for?

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2006 af me_strix (Slettet)

Dette kan reduceres til (2v)^2/v^2

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. november 2006 af mathon

U(v) = [(v^2)/9,8]

U(2v) = ((2v)^2)/9,8 = 4*[v^2/9.8]

U(2v)/U(v) = 4*[v^2/9.89]/[(v^2)/9,8]

U(2v)/U(v) = 4

U(2v) = 4*U(v)

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2006 af mathon

U(2v)/U(v) = 4*[v^2/9.89]/[(v^2)/9,8] -->

U(2v)/U(v) = 4*[v^2/9.8]/[(v^2)/9,8] = fejltryk af kantet parentes og "9-tal"

Skriv et svar til: 3 hurtige mat opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.