Kemi

trykforøgelse i beholder

25. november 2006 af elev2088 (Slettet)
Problem med:

Beregn trykforøeglsen i beholderen v. 320,4 grader celcius når der er gået 25 min..

Jeg har en måleserie v 320,4grader celcius
t|min|0------3-----6------9----12---17-----25
konc| 5,96--4,54--3,66--2,86--2,26--1,56--0,88

jeg har regnet partialtrykket ud for t=0min og t=25 min, men da kommer der ikke en trykforøgelse men en tryksænkning.. help!

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2006 af Sentinox (Slettet)

Hvad går koncentrationen på, koncentrationen af et givet stof i en væske eller?

I givet fald må det således gælde at den stofmængde der ikke længere er i væsken er fordampet, og derfor er i luftlaget over væsken, og der udøver et partialtryk der kan beregnes!


//Sentinox

Svar #2
25. november 2006 af elev2088 (Slettet)

jeg ved at CH3NNCH3(g) -> N2(g)+C2H6(g)
og den er meget ustabil v. lave temp, men dekomponerer ved højere temp..

Svar #3
25. november 2006 af elev2088 (Slettet)

og det skal lige siges at det er i en lukket beholder :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2006 af sapiens (Slettet)

jeg går ud fra at din konc. i #0 er af din reaktant... og jo, der kommer en trykforøgelse, eftersom du har 2 styk produkter pr. reaktant.

men lad mig se dine udregninger§

Svar #5
25. november 2006 af elev2088 (Slettet)

ja, undskyld, fejl fra min side, det er konc af reaktanten i måleserien.

tryk v. t=0: =>[CH3NNCH3]=5,96*10^-3M og T=593,55K
p(CH3NNCH3)=[CH3NNCH3]*R*T:
p(CH3NNCH3)=5,96*10^-3M*0,0831L*bar(mol*K)*593,55K
p(CH3NNCH3)=0,294bar

jeg ved ikke hvordan jeg skal beregne reaktanternes konc, eller, kan ikke helt overskue er det nok nærmere

tryk v. t=25: =>[CH3NNCH3]=0,88*10^-3M og T=593,55K
p(CH3NNCH3)=[CH3NNCH3]*R*T:
p(CH3NNCH3)=0,88*10^-3M*0,0831L*bar(mol*K)*593,55K
p(CH3NNCH3)=0,0434bar

igen det med reaktanterne ved jeg ikk helt

Svar #6
25. november 2006 af elev2088 (Slettet)

for jeg kan vel ikke forvente at der vil indstille sig ligevægt, da den jo netop ændre sig i takt med tiden.
Men, kan det passe at konc af reaktanten er i forholdet 1:1 med produkterne? og så bare regne dem den vej?

Skriv et svar til: trykforøgelse i beholder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.