Matematik

fejl i bogen, eller mig der ikke kan regne?

25. november 2006 af John_bong (Slettet)
(sildeben)

Vindhastighed: 6,3 - 7,2 - 8,5 - 9,4
støg i dab : 51 - 56 - 65 - 71

så står der :

bestem en linær model der beskriver denne sammenhæng..

er det ukorrekt at finde a vha. y2-y1 over x2-x1 osv?

På forhånd tak!

Svar #1
25. november 2006 af John_bong (Slettet)

har fået a til 6,4516

den siger 6,5221

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2006 af allan_sim

#0.
Ja, du kan ikke finde forskriften eksakt ud fra to tilfældigt valgte punkter fra tabellen, da en model tilnærmer sig alle de givne punkter bedst muligt.

Sagt på en anden måde - hvis du indtegner bedste rette linje, så er det forskriften for den lineære funktion hørende til denne linje, du skal finde, og på den linje ligger ikke alle punkter fra tabellen.

Mit gæt er, at man har brugt regression til at finde bedste rette linje.

Svar #3
25. november 2006 af John_bong (Slettet)

ja har også fundet frem til noget med regression nu.. men hvordan faen ordner man det... der står noget om CAS i bogen?

og mange tak for svaret

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2006 af allan_sim

#3.
Du må have fået en instruktion heri afhængig af lommeregner - hvilken lommeregner benytter du?

Svar #5
25. november 2006 af John_bong (Slettet)

voyage 200?

men altså.. det burde kunne findes i manualen?

Svar #6
25. november 2006 af John_bong (Slettet)

hmm kan ikk finde noget i manualen om CAS?

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. november 2006 af allan_sim

#6.
CAS er ikke en funktion på lommeregneren, men en samlet betegnelse for en type af lommeregnere og programmer. CAS = Computer Algebra System.

Kig i manualen under linear regression eller regression, linear. (Lineær ved dansk manual).

Alternativt kan du kigge i kapitel 6 her:

http://education.ti.com/sites/DANMARK/downloads/pdf/TI89_Voyage200_4_oplag.pdf


Svar #8
25. november 2006 af John_bong (Slettet)

Wooow mega hjælp! mange tak!

Så er det næste spørgsmål

hvad betyder konstanterne a og b

fik stykket til y=6,522x+9,5513

a = hvor mange db pr ms mht vindhastigheden?

b= ? ?

endnu engang mange tak!

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. november 2006 af allan_sim

#8.
Tænk på den grafiske betydning af b - hvor kan du aflæse den, hvis du tegner den rette linje? Og hvordan relaterer det så til din konkrete model?

Svar #10
25. november 2006 af John_bong (Slettet)

Ud fra grafen vil jeg mene det er vindhastigheden?

Har fået de 3 andre opgaver som er i denne opgave til at passe perfekt iflg facit listen ihvertfald..

så du må da være dagens redning :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
25. november 2006 af allan_sim

#10.
Ikke helt. Du kan finde b som skæringen af y-aksen. Hvad betyder det i dit konkrete tilfælde - hvad er x-værdien, når du skærer y-aksen?

Svar #12
25. november 2006 af John_bong (Slettet)

x= et mega lavt tal? 0.00010

kan det passe da?

finde b som skæring af y aksen.. er ikke helt sikker på hvad du mener? :I

Svar #13
25. november 2006 af John_bong (Slettet)

nåå for søren da..

b = støj(db) så?

kan godt se meningen nu


tusind tak for det hele..

kommer desværre nok med et par spørgsmål til i aften :(

Brugbart svar (0)

Svar #14
25. november 2006 af allan_sim

#13.
Jep - b er støj i decibel ved en vindhastighed på 0, da x-værdien jo er 0 ved skæring i y-aksen.

God fornøjelse med resten - det bliver så ikke mig, der kommer til at hjælpe, da jeg fejrer julens komme... :-)

Svar #15
25. november 2006 af John_bong (Slettet)

Det er bare iorden.. også meget hyggetligt at finde ud af det selv hvis muligt vha bogen!

Igen tak!
og god julefrokost ;)

Brugbart svar (0)

Svar #16
25. november 2006 af mathon

y=6,522x+9,5513 er rigtig aflæst på lommeregneren på nær de sidste decimaler, som du har ofret.

det konkrete tilfælde:

"støj" = f(v) = 6,522*v+9,5513

d("støj")/dv = 6,522_dB/(m/s)





Skriv et svar til: fejl i bogen, eller mig der ikke kan regne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.