Matematik
3.074, areal v. parameterfremstilling
25. november 2006 af
Einsteinium (Slettet)
Jeg har en parameterfremstilling:
x = t^2 +2
y = 9t - t^3
P(11,0) er et dobbelpunkt.
Kurven har tre tangenter, der hver er parallel med en af koordinatsystemets akser. Disse tre tangenter og linjen med ligningen x=11 danner et rektangel. (som altså er lige rundt om grafen).
Beregn arealet af dette reaktangel.
Jeg ved ikke rigtigt, hvordan man gør det. Man skal vel finde ud af hvor disse tangenter er og hvor lange de er. Men hvordan?
Det vil nok være lettest du har en grafregner så du kan se grafen (:
Håber nogen kan hjælpe!
På forhånd tak
P.S. skal afleveres tirsdag.
x = t^2 +2
y = 9t - t^3
P(11,0) er et dobbelpunkt.
Kurven har tre tangenter, der hver er parallel med en af koordinatsystemets akser. Disse tre tangenter og linjen med ligningen x=11 danner et rektangel. (som altså er lige rundt om grafen).
Beregn arealet af dette reaktangel.
Jeg ved ikke rigtigt, hvordan man gør det. Man skal vel finde ud af hvor disse tangenter er og hvor lange de er. Men hvordan?
Det vil nok være lettest du har en grafregner så du kan se grafen (:
Håber nogen kan hjælpe!
På forhånd tak
P.S. skal afleveres tirsdag.
Svar #1
26. november 2006 af HILFEBEREIT (Slettet)
Hey Einsteinium,
Her er lidt hjælp til at få dig startet. For at finde ligningen til en tangent skal du kigge på den kurve, som du gerne vil vide tangenter for.
Derefter finder du dy/dx af kurven f.eks din: y=9t-t^3 er så lig med: dy/dx=3t^2-9
Så kommer du x-koordinatet fra punket P ind i dy/formlen, hpber dette hjælper :)
Mvh
HB
Her er lidt hjælp til at få dig startet. For at finde ligningen til en tangent skal du kigge på den kurve, som du gerne vil vide tangenter for.
Derefter finder du dy/dx af kurven f.eks din: y=9t-t^3 er så lig med: dy/dx=3t^2-9
Så kommer du x-koordinatet fra punket P ind i dy/formlen, hpber dette hjælper :)
Mvh
HB
Svar #2
26. november 2006 af Einsteinium (Slettet)
Hm, men jeg kan jo ikke finde tre forskellige tangenter ved at sætte det samme punkt ind? Har ligningen for den tangent der er igennem punktet P, men mangler ligningen for de tre andre tangenter, der sammen laver reaktanglen. Så jeg er altså ikke sikker på, at jeg forstår.
Andre (eller hilfbereit igen), der kan hjælpe? Det håber jeg!
Andre (eller hilfbereit igen), der kan hjælpe? Det håber jeg!
Svar #3
27. november 2006 af Einsteinium (Slettet)
Ej please!! Hjælp?? Jeg har virkelig brug for hjælp, og nu er det sidste dag!
Skriv et svar til: 3.074, areal v. parameterfremstilling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
