Kemi

Beregn [OH-]

03. december 2006 af Malene2005 (Slettet)
Hejsa.

Jeg er igang med en opgave i Helge Mygind Kemi 2 (den gamle bog).

Jeg skal beregne [OH-]. Min lærer har givet os facitlisten, men jeg får desværre ikke det samme tal som der står.
Resultatet skal give følgende: 3,89*10^-13M

Håber der er en venlig sjæl derude, som er villig til at hjælpe.
På forhånd mange tak.
Knus Malene2005.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2006 af mia3107 (Slettet)

Kunne måske godt hjælpe hvis du havde skrevet hvad opgaven gik ud på..

Svar #2
03. december 2006 af Malene2005 (Slettet)

I en 0,0257M HCL-opløsning er [H3O+] = 0,0257M, da HCL reagerer så godt som fuldstændigt med vand.

a) Beregn opløsnings pH
Svar: -log[0,0257] = 1,59

b) Beregn [OH-]

Svar #3
03. december 2006 af Malene2005 (Slettet)

Håbe der er nogen som er villig til at hjælpe, nu hvor jeg har sat opgave formuleringen ind :-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2006 af mathon

[H3O+]*[OH-]=10^(-14)_M^2...vands ionprodukt ved 25_C

0,0257_M*[OH-]=10^(-14)_M^2

[OH-] = 10^(-14)_M^2/(0,0257_M) = 3.89105*10^(-13)_M

Skriv et svar til: Beregn [OH-]

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.