Kemi

Beregn [OH-]

03. december 2006 af Malene2005 (Slettet)
I en 0,0257M HCl-opløsning er [H3O+] = 0,0257M, da HCL reagerer så godt som fuldstændigt med vand.

a) Beregn opløsningens pH.
Svar: -log[0,0257] = 1,59

b) Beregn [OH-]

Her ved jeg pga. facitlisten, at det skal give:
3,89*10^-13, men jeg ved ikke hvordan man kommer frem til det svar.
Håber der er en venlig sjæl, som har lyst til at hjælpe.
På forhånd tak :-)

Brugbart svar (3)

Svar #1
03. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

H3O+ * OH- = 10^-14 (mol/L)^2

...og derfor...

(10^-14(mol/L)^2)/H3O+ = OH-

(10^-14(mol/L)^2)/0,0257(mol/L) = 3,891 * 10^-13

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

Hov, permuterede til mol/L. Du kan selvfølgelig også bare bruge M.

Svar #3
03. december 2006 af Malene2005 (Slettet)

Tusind, tusind tak for hjælpen, det er seriøst sødt af dig :-D

Svar #4
03. december 2006 af Malene2005 (Slettet)

Kan du også hjælpe med den her opgave?

I en opløsning er [OH-] = 1,76*10^-4M. Beregn pH.

Facitlisten: 10,25

Brugbart svar (1)

Svar #5
03. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

#4. Den kan løses på to måder:

Metode 1:

- Du finder [H3O+] koncentrationen på samme måde som i #1.
- Herefter kan du regne pH-værdien ud som på normal vis. pH = -log[H3O+]

Metode 2:

- Du kan finde pOH værdien, som findes ved: pOH = -log[OH-]
- Herefter kan du finde pH, da du ved at pOH + pH = 14, dvs. pH = 14 - pOH

Svar #6
03. december 2006 af Malene2005 (Slettet)

Endnu engang mange, mange tak :D :D

Skriv et svar til: Beregn [OH-]

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.