Matematik
Algebra - hjælp hurtigt ! :)
03. december 2006 af
b00z (Slettet)
T = 2 * pi * kvadrod (m / k)
Skal have isoleret m, massen ?
hvordan gør jeg det.
Skal have isoleret m, massen ?
hvordan gør jeg det.
Svar #1
03. december 2006 af LineAndersen95 (Slettet)
((t/ (2* pi))^2)*k = m
Hvis jeg har husket reglerne rigtigt...
Hvis jeg har husket reglerne rigtigt...
Svar #2
03. december 2006 af -Zeta- (Slettet)
T = 2 * pi * sqrt(m/k)
Du fjerner leddet '2*pi' fra højre side, ved at dividere det væk.
T/(2*pi) = sqrt(m/k)
Du kan nu tage kvadratet på begge sider, så divisorene m og k, komme "ud" af kvadratrods tegnet.
(T/(2*pi))^2 = m/k
Gang med k på begge sider, for at få m til at stå alene.
n = k * (T/(2*pi))^2
Du fjerner leddet '2*pi' fra højre side, ved at dividere det væk.
T/(2*pi) = sqrt(m/k)
Du kan nu tage kvadratet på begge sider, så divisorene m og k, komme "ud" af kvadratrods tegnet.
(T/(2*pi))^2 = m/k
Gang med k på begge sider, for at få m til at stå alene.
n = k * (T/(2*pi))^2
Skriv et svar til: Algebra - hjælp hurtigt ! :)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
