Matematik
skæringspunkt, vist nok nemt
03. december 2006 af
tralalalala (Slettet)
hvis man kender forskriften for to linjer (her: y = -½x+1 samt y = 2x+5) hvordan finder man så deres skæringspunkt, altså koordinatsættet?
Svar #1
03. december 2006 af ibibib (Slettet)
Løser først ligningen -½x+1 = 2x+5.
Derefter indsættes løsningen i en af ligningerne.
Derefter indsættes løsningen i en af ligningerne.
Svar #2
03. december 2006 af tralalalala (Slettet)
hvad så når jeg får x til 1,6 eller -1,6 (kan ikke helt finde ud af det) og så gir det 1,8 eller - 1,8, havd siger det om skæringspunktet/koordinatsættet?
Svar #3
04. december 2006 af Einstein_15 (Slettet)
du skal isolere x. Dernæst kan du indsætte x i n af liningerne, for at finde y-punktet..Således finder du skæringspunktet
Skriv et svar til: skæringspunkt, vist nok nemt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
