Matematik
Omkring formel til kasteparabel
08. december 2006 af
hoejmark (Slettet)
Hej
Tak for et par gode hints til løsning af mit problem omkring det skrå kast. Nu er jeg igang med at forstå formlen til kasteparablen. Der er dog en lille ting jeg skal have på plads før jeg kommer videre:
Mens den vandrette bev. er konstant, bliver den lodrette bev. på virket af tyndeaccelerationen. Derfor kan jeg forstå at man trækker denne fra (altså -g * tiden i anden), MEN...
Hvorfor skal man gange -g med ½?
Altså hvorfor siger man: -½ g * t i anden?
Mvh. Hoejmark
Tak for et par gode hints til løsning af mit problem omkring det skrå kast. Nu er jeg igang med at forstå formlen til kasteparablen. Der er dog en lille ting jeg skal have på plads før jeg kommer videre:
Mens den vandrette bev. er konstant, bliver den lodrette bev. på virket af tyndeaccelerationen. Derfor kan jeg forstå at man trækker denne fra (altså -g * tiden i anden), MEN...
Hvorfor skal man gange -g med ½?
Altså hvorfor siger man: -½ g * t i anden?
Mvh. Hoejmark
Svar #1
08. december 2006 af ibibib (Slettet)
Accelerationen a er a(t) = -g.
Hastigheden v er en stamfunktion til accelerationen v(t)=-g·t.
Stedfunktionen s er en stamfunktion til hastigheden s(t) = -½g·t².
Hastigheden v er en stamfunktion til accelerationen v(t)=-g·t.
Stedfunktionen s er en stamfunktion til hastigheden s(t) = -½g·t².
Svar #2
08. december 2006 af hoejmark (Slettet)
Så kunne det vist ikke udtrykkes mere præcist :-)
Tak for det.
Tak for det.
Skriv et svar til: Omkring formel til kasteparabel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
