Matematik

simpel ligning

08. december 2006 af tralalalala (Slettet)
er der nogen der kan finde x her

1,25x+0,5 = -2/3x+1,334

jeg får x til 0,435 og efterfølgende y til 1,043 men det passer ikke helt med den skitse jeg har lavet. (der skulle findes et skærinspunkt. har jeg regnet forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2006 af sigmund (Slettet)

Nej, jeg får også x til 0.435. Måske er din skitse upræcis.

Svar #2
08. december 2006 af tralalalala (Slettet)

jeg har lavet skitsen to gange og endda i forstørret udgave.

den oprindelige opgave:

I et koordinatsystem har en firkant ABCD vinkelspidserne

A(2;3), B(-2;2), C(-2,-2) og D(4,-2).

Beregn koordinatsættet til diagonalernes skæringspunkt.

jeg fandt først diagonalernes ligninger
|AC| y=1,25x+0,5
|BD| Y=-2/3x+1,3334

og så satte jeg lighedstegn mellem dem for først at finde x, som jo tilsyneladende er 0,435 og derefter fik jeg y til 1,043, men i følge begge skitser burde koordinatet nærmere hedde x = 0,2 y = 0,6

hvad er der galt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2006 af ibibib (Slettet)

BD| Y=-2/3x+0,667 ?

Svar #4
08. december 2006 af tralalalala (Slettet)

så passer x og y i hvert fald bedre. mange tak!

Svar #5
08. december 2006 af tralalalala (Slettet)

men hvordan fik du det egentlig til y=-2/3x+2/3 ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. december 2006 af mathon

som #3 har anført!

I: |AC| y=(5/4)x+(1/2)
II: |BD| y=-(2/3)x+(2/3)....I og II ganget igennem med 12

III: 12y = 15x + 6
IV: 12y = -8x + 8....træk IV fra III

0 = 23x - 2

x = (2/23),

som indsat i I
giver
y = (5/4)*(2/23) + (1/2)

y = (5/46) + (23/46)

y = (14/23)

konklusion:
skæringspunktskoordinater (2/23;14/23) =
ca. (0.087;0.609)



Svar #7
08. december 2006 af tralalalala (Slettet)

hvad mener du med ganget igennem med 12?

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. december 2006 af mathon

ganget igennem med 12 = gange med 12 på begge sider af lighedstegnet

Svar #9
08. december 2006 af tralalalala (Slettet)

men hvordan kommer 12 ind i billedet?

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. december 2006 af ibibib (Slettet)

12 er et tal som både 2, 3 og 4 går op i.

Skriv et svar til: simpel ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.